06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lijnwandeling. Ontmoet de Achterhoek, etappe Zelhem naar Velswijk naar Keijenborg naar Hengelo GLD

Afstand: 16,7 km.,.

Informatie over de route.<>
Je start deze wandeling vanuit het dorp Zelhem en al snel loop je het dorp uit in de richting van de “oude vuilnisbelt De Langenberg”, wat nu een mooi natuurterrein is met prachtige vergezichten. Hierna wandel je via zand- en landwegen naar het dorp Velswijk. Vervolgens ga je opnieuw via diverse verrassende zandwegen/paden en diverse landwegen naar het dorp Keijenborg. Vanaf hier ga je naar het dorp Hengelo, waarbij je nog over mooi pad langs de “Oosterwijkse Vloed” loopt en door het “Dorpsbos” en “Park De Bleijke”. Een leuke wandeling met een mooie mix aan onverharde en verharde wegen/paden.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Wil je deze wandeling in tegenovergestelde richting lopen? Klik dan hier. 

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Navigatieadres startpunt.
Navigatieadres: Stationsplein, 7021 CN Zelhem. Dit is nabij Top (Toeristisch Overstappunt) Zelhem. Hier is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren.

Honden.
Mogen aangelijnd mee.

Horeca.
*) Bij het beginpunt in het dorp Zelhem.
*) Na 3,4 km bij “Zorgboerderij De Edelingen”.
*) Na 7,6 km in het buurtschap Wittebrink.
*) Na 11,4 km in het dorp Keijenborg.
*) Bij het eindpunt in het dorp Hengelo GLD.

Openbaar vervoer.
*) Zelhem: het beginpunt van de wandeling is nabij bushalte “Markt” aan de Ruurloseweg en bushalte “Kerkwijk” aan de Halseweg in Zelhem.
*) Hengelo: het eindpunt van de wandeling is nabij bushalte “Banninkstraat” (ong. 500 meter) aan de Burgemeester Henk Aalderinkweg in Hengelo GLD.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de diverse onverharde paden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Route-aspecten.
Belevingsfactor = Middel. Over het algemeen wandel je in een weidse omgeving.
Begaanbaarheid = Goed: Alle paden en zandwegen zijn goed begaanbaar. 
Verhard - onverhard: 40 - 60.

Reacties
Beoordeel deze route
Beoordeel deze route