06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lijnwandeling. Ontmoet de Achterhoek, etappe Hengelo GLD naar Keijenborg naar Velswijk naar Zelhem

Afstand: 16,7 km.<>

Informatie over de route.<>
Je start deze wandeling vanuit Hengelo en via “Park De Bleijke” en het “Dorpsbos” kom je uit op een mooi pad langs de “Oosterwijkse Vloed”. Hierna loop je over mooie zandwegen en rustige landwegen naar het dorp Keijenborg. Vervolgens ga je opnieuw via verrassende zandwegen/paden en diverse landwegen naar het dorp Velswijk. Van hieruit wandel je naar de “oude vuilnisbelt De Langenberg”, wat nu een mooi natuurterrein is met prachtige vergezichten. Even later kom je uit in het dorp Zelhem. Een leuke wandeling met een mooie mix aan onverharde en verharde wegen/paden.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Wil je deze wandeling in tegenovergestelde richting lopen? Klik dan hier. 

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Navigatieadres startpunt.
Navigatieadres: Bleekstraat 3, 7255 XZ Hengelo. Dit is nabij Top (Toeristisch Overstappunt) Hengelo GLD. Hier is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren.

Honden.
Mogen aangelijnd mee.

Horeca.
*) Bij het beginpunt in het dorp Hengelo GLD.
*) Na 5 km in het dorp Keijenborg.
*) Na 9,1 km in het buurtschap Wittebrink.
*) Na 13,3 km bij “Zorgboerderij De Edelingen”.
*) Bij het eindpunt in het dorp Zelhem.

Openbaar vervoer.
*) Hengelo: het beginpunt van de wandeling is nabij bushalte “Banninkstraat” (ong. 500 meter) aan de Burgemeester Henk Aalderinkweg in Hengelo GLD.
*) Zelhem: het eindpunt van de wandeling is nabij bushalte “Markt” aan de Ruurloseweg en bushalte “Kerkwijk” aan de Halseweg in Zelhem.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de diverse onverharde paden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Route-aspecten.
Belevingsfactor = Middel. Over het algemeen wandel je in een weidse omgeving.
Begaanbaarheid = Goed: Alle paden en zandwegen zijn goed begaanbaar. 
Verhard - onverhard: 40 - 60.

Reacties
Beoordeel deze route
Beoordeel deze route