06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort, Ruurlo: kasteel Huize Ruurlo en Doolhof Ruurlo.

Ruurlo: Rondje kasteel en doolhof.<>

 

Afstand: 6,7 km.<>

 

Informatie over de route.<>
Deze korte “toeristische” wandeling loopt vanuit Ruurlo richting het kasteel “Huize Ruurlo”. Via enkele leuke bospaden kom je uit in het bosgebied “De Haar”. Daarna loop je langs het uit 1891 stammende heggendoolhof . Even later loop je op een brede laan, dit was vroeger de toegangsweg naar het kasteel. Op de terugweg, richting Ruurlo, loop je door het bosgebied “Meene”.  

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling. 

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Parkeren.
In het dorp is over het algemeen voldoende ruimte om te parkeren.

 

Openbaar vervoer.
Gebruik maken van de trein en bus is ook simpel, op ong. 500 meter van het Kerkplein ligt zowel het trein- als busstation.

Reacties
Beoordeel deze route
Dick - op woensdag 7 december 2022 Leuke route, in het begin een beetje veel verhard, maar verder prima. Beschrijving glashelder, als vanouds. Foto's: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=sanderman26&set=a.10225422090191714
Dick - op woensdag 7 december 2022 Leuke route, in het begin een beetje veel verhard, maar verder prima. Beschrijving glashelder, als vanouds. Foto's: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=sanderman26&set=a.10225422090191714
Jozien van den Belt - op dinsdag 8 november 2022 Kan ik de route ook andersom lopen?
Marijke - op woensdag 14 juli 2021 Prachtige wandeling! Goede omschrijving. Heerlijk om te combineren met een bezoek aan kasteel Ruurlo.
Christy en Pieter Vermeer - op donderdag 25 juni 2020 Hele mooi wandeling.
Ben - op zondag 1 april 2018 Prima rondje. Jammer dat het kasteelterrein aan de achterzijde afgesloten is en er niet zoals voorheen over het kasteelterrein gelopen kan worden. De wandeling zou dan ook goede promo zijn voor een dagje Mooi Ruurlo en MORE.
Wendy - op zondag 23 juli 2017 Route meermaals aangevraagd, maar niet ontvangen.
Henk Eenink - op zondag 23 juli 2017 Beste Wendy, Jammer dat het niet lukt met het downloaden. Kijk eens in de mailbox: ongewenste mail of spambox. De route heb ik toegevoegd. Gr, Mooi Achterhoek. Henk Eenink
Beoordeel deze route