06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lijnwandeling. Ontmoet de Achterhoek, etappe Lochem naar Zwiep naar Barchem.

Afstand: 16,4 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze wandeling start nabij het treinstation in de stad Lochem. Vanaf het station loop je naar het centrum en wandel je door het winkelgebied. Je loopt langs enkele bezienswaardigheden en komt al snel uit bij de “Paasberg”. Via mooie bospaden kom je later uit bij de “Lochemse Berg” en wandel je in de richting van het dorp Zwiep. Hier kun je nog even een bezoek brengen aan de Zwiepse Molen en kennismaken met de “Witte Wieven”. Even later passeer je “Havezate De Heest” en via rustige zandwegen en leuke bospaden kom je uit op de “Kale Berg”. Hierna bereik je al snel het dorp Barchem. Conclusie: een zeer mooie en pittige wandeling met redelijk wat hoogtemeters (400 meter).

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Wil je deze wandeling in tegenovergestelde richting lopen? Klik dan hier.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Navigatieadres startpunt.
Stationsweg 1, 7241 CT Lochem.

Honden.
Mogen aangelijnd mee.

Horeca.
*) Bij het begin- en eindpunt.
*) Na 9,5 km, in het dorp Zwiep..

Openbaar vervoer.
*) Lochem: het beginpunt van de wandeling is bij het trein- busstation aan de Stationsweg in Lochem.
) Barchem: het eindpunt is op de parkeerplaats bij “Koffie- & Eethuis De Kaleberg” aan de Lochemseweg in Barchem. Van af deze parkeerplaats loop je naar het fietspad langs de Lochemseweg. Hier rechtsaf en na ong. 100 meter bereik je bushalte “Woodbrookers”.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Route-aspecten.
Belevingsfactor = Hoog. Veel afwisseling in de natuur en bezienswaardigheden. .
Begaanbaarheid = Goed: Veel bospaden met hoogteverschil. .   .
Verhard - onverhard: 10 - 90.

Reacties
Beoordeel deze route
Linda Redder - op zaterdag 23 oktober 2021 Vorige week donderdag liep ik deze mooie, afwisselende etappe van Lochem naar Barchem. Prachtige etappe! Ik heb nog wel een opmerking bij punt 17: Bij De Heest kun je niet meer over het pad dat dwars door de weilanden loopt. Het hele weiland is nu Privé-terrein geworden (bordjes zijn ook verzet) en het pad is ook niet meer zichtbaar. Hier moet je nu dus om het weiland heen lopen. Volgens mij gaat de blauwe pijltjes-route daar nu ook omheen. Je komt dan ook bij de slagboom uit maar daar ga je dan rechtsaf. Punt 23: daar kwam ik eigenlijk niet goed uit. Misschien heb ik ergens een paadje gemist....? Ik heb daar wel een paadje naar links genegeerd (was trouwens niet echt een goed zichtbaar pad) maar ik kwam bij de Y-splitsing daarna, waar ik het pad naar links aanhield, uit bij de boskapel in plaats van bij de schuilhut. Ben nog een paar keer heen en weer gelopen om erachter te komen waar het fout ging, maar ik kwam er zelf niet uit. Gelukkig weet ik er de weg en ben ik wel weer bij de Kiosk van de Kaleberg terecht gekomen. Misschien een idee om dit stukje nog even na te lopen....? Voor de rest weer een hele mooie route!
Dick Achterkamp - op woensdag 21 april 2021 Deze mooie wandelroute over de bergen tussen Lochem en Barchem was goed beschreven, alleen na punt 19 van de route was het wandelpad afgesloten i.v.m. het broedseizoen, wij zijn netjes omgelopen en de route weer bij punt Hofmanssteeg de route weer opgepakt. We lopen hier vaker, zodoende weten we hier een beetje de weg.
Beoordeel deze route