06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lijnwandeling. Ontmoet de Achterhoek, etappe Barchem naar Zwiep naar Lochem.

Afstand: 16,4 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze wandeling start vanuit het dorp Barchem en je loopt direct de “Kale Berg” op. Hierna loop je prachtige bospaden en rustige zandwegen in de richting van het dorp Zwiep. Onderweg loop je nog langs “Havezate De Heest”. In Zwiep kun je nog even kennismaken met de “Witte Wieven” en een bezoek brengen aan de Zwiepse Molen. Onderweg naar de stad Lochem, passeer je kasteel “De Cloese”, loop je over de “Lochemse Berg” en de “Paasberg”. Aangekomen in Lochem, wandel je nog langs enkele bezienswaardigheden van deze stad en door het winkelgebied. Conclusie: een zeer mooie en pittige wandeling met redelijk wat hoogtemeters (400 meter).

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Wil je deze wandeling in tegenovergestelde richting lopen? Klik dan hier.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Navigatieadres startpunt.
Lochemseweg 22, 7244 AB Barchem.

Honden.
Mogen aangelijnd mee.

Horeca.
*) Bij het begin- en eindpunt.
*) Na 7 km, in het dorp Zwiep..

Openbaar vervoer.
*) Barchem: het beginpunt is op de parkeerplaats bij “Koffie- & Eethuis De Kaleberg” aan de Lochemseweg in Barchem. Vanaf bushalte “Woodbrookers” loop je in de richting van het dorp Barchem en na ong. 100 meter ligt aan je linkerzijde de parkeerplaats.
*) Lochem: het eindpunt van de wandeling is bij het trein- busstation aan de Stationsweg in Lochem.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Route-aspecten.
Belevingsfactor = Hoog. Veel afwisseling in de natuur en bezienswaardigheden. .
Begaanbaarheid = Goed: Veel bospaden met hoogteverschil. .   .
Verhard - onverhard: 10 - 90.

Reacties
Beoordeel deze route
Klomptgoed - op vrijdag 7 oktober 2022 Pittige, doch prachtige wandelroute. Het was deze 7 oktober een uitzonderlijk warme herfstdag. Onderweg veel te zien, veel geschiedenis. Moe maar voldaan aangekomen op het eindpunt, station Lochem.
Beoordeel deze route