06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek XL: Ontmoet de Achterhoek, Rondwandeling Berkelland - Bronckhorst. Etappe Ruurlo - Vorden.

Etappe Ruurlo – Vorden.<>
Afstand: 30,4 km.<>

Algemene informatie.<>
“Ontmoet de Achterhoek” wandelroutes zijn wandelingen met een stevige afstand. De routes zijn zowel beschreven als één rondwandeling, maar ook in meerdere etappes. Loop je de route in etappes dan is ook de looproute naar het openbaar vervoer opgenomen, zodat je altijd met de trein of bus weer terug kunt naar het startpunt. Controleer wel eerst vooraf de reistijden.  

Informatie over deze etappe.
Vanuit het centrum van Ruurlo loop je al snel in de richting van “kasteel Huize Ruurlo” en het “Doolhof Ruurlo. Via mooie bospaden en rustige zandwegen” kom je uit bij “kasteel De Wiersse”. Je loopt vervolgens over enkele verrassende paadjes en kom je uit bij “huis ’t Medler”. Hierna wandel je naar het “buurtschap Kranenburg”, waar al snel de imposante “Sint-Antoniuskerk” zichtbaar wordt. Na dit buurtschap loop je over de mooie klinkerweg “Beukenlaan” en enkele rustige landwegen naar het “buurtschap Varssel”. Hier loop je langs “huis ’t Zelle” en over het “Landgoed Zelle”. Je komt uit in “buurtschap Linde”, waarna je in de richting van “Huis Kiefskamp” loopt. Via de landgoederen “Kiefskamp” en “Vorden” kom je uit bij “Kasteel Vorden”. Heerlijk genieten dus van al het moois wat de Achterhoek te bieden heeft.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Openbaar vervoer.
De wandelroute vanaf het station Ruurlo naar het centrum van Ruurlo vind je onderaan deze routebeschrijving.

Parkeren.
In het centrum van Ruurlo is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca onderweg.
Na 9 km. Café - Restaurant t Wapen van t Medler.
Na 20 km. Buurthuus Varssel Rustpunt t Uutbloashuuske.
Na 24 km. Rustpunt Uutblaosehuuske t Luiwerk.
Na 29 km. Restaurant t Kasteelhaantje

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.
Reacties
Beoordeel deze route
Niels - op woensdag 9 juni 2021 Wat een prachtige route is dit. Ik en mijn moeder van 65 jaar hebben deze etappe in 2 dagen gelopen. Op 08-06-2021 van Ruurlo naar Kranenburg, daar hebben wij overnacht in een slaapvat op camping 't Meulenbrugge in Kranenburg (is ong 500 m van de route af). Op 09-06-2021 hebben wij het stuk van Kranenburg naar Vorden gelopen. Echt een prachtige wandeling, mooie omgeving, prachtige kastelen en landgoederen, leuke verrassende paadjes, van Kranenburg t/m t Zelle veel asfalt, maar dat was helemaal niet erg vanwege de prachtige omgeving en dat stuk kan dat ook bijna niet anders. Kortom alles kwam voorbij en het is echt een geweldige en afwisselende route. Het was behoorlijk warm deze dagen, maar gelukkig liepen we tijdens deze wandeling veel in de schaduw. We hebben allebei heel erg genoten. We wonen zelf in Winterswijk, we lopen allebei graag, maar dankzij jullie geweldige routes ontdekken we nog veel nieuwe en geweldige omgevingen. Hartstikke bedankt!!
Beoordeel deze route