06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek XL: 10 kastelen / landhuizen wandeling, etappe Ruurlo / Vorden

Rondwandeling tussen Ruurlo en Vorden: totale afstand 63,3 km.<>

Afstand deze etappe: 30,4 km.<>

Informatie over deze etappe.<>
Vanaf het treinstation Ruurlo loop je al snel in de richting van “kasteel Huize Ruurlo” en het “Doolhof Ruurlo. Via mooie bospaden en rustige zandwegen” kom je uit bij “kasteel De Wiersse”. Je loopt vervolgens over enkele verrassende paadjes en kom je uit bij “huis ’t Medler”. Hierna wandel je naar het “buurtschap Kranenburg”, waar al snel de imposante “Sint-Antoniuskerk” zichtbaar wordt. Na dit buurtschap loop je over de mooie klinkerweg “Beukenlaan” en enkele rustige landwegen naar het “buurtschap Varssel”. Hier loop je langs “huis ’t Zelle” en over het “Landgoed Zelle”. Je komt uit in “buurtschap Linde”, waarna je in de richting van “Huis Kiefskamp” loopt. Via de landgoederen “Kiefskamp” en “Vorden” kom je uit bij “Kasteel Vorden”. Heerlijk genieten dus van al het moois wat de Achterhoek te bieden heeft.

Brochure.
Vanaf nu is er ook een brochure van deze wandeling te bestellen. Hierin is, op extra stevig papier, de volledige routebeschrijving opgenomen incl. een duidelijke wandelkaart. De brochure kost € 9,50, dit is een vergoeding voor de materiaal- en verzendkosten. Wil je een brochure bestellen? Stuur dan een mail naar info@mooi-achterhoek.nl, met daarin je adresgegevens. Bij verzending van de brochure ontvang je dan een betaalverzoek via mail.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Etappe Vorden / Ruurlo, afstand 32,9 km, is hier te downloaden.

Openbaar vervoer /startpunt.
Deze etappe start vanaf station Ruurlo.

Parkeren.
Nabij het station Ruurlo. Navigatieadres: Stationsstraat, 7261 AD Ruurlo.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca.
*) Bij het startpunt in het dorp Ruurlo.
*) Na 19 km. Buurthuus Varssel / Rustpunt “t Uutbloashuuske.
*) Na 22 km. Rustpunt/Uutblaosehuuske ’t Luiwerk.
*) Na 28 km.Bij kasteel Vorden.
*) Bij het eindpunt in het dorp Vorden.

Rolstoeltoegankelijkheid. 
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Niels - op woensdag 9 juni 2021 Wat een prachtige route is dit. Ik en mijn moeder van 65 jaar hebben deze etappe in 2 dagen gelopen. Op 08-06-2021 van Ruurlo naar Kranenburg, daar hebben wij overnacht in een slaapvat op camping 't Meulenbrugge in Kranenburg (is ong 500 m van de route af). Op 09-06-2021 hebben wij het stuk van Kranenburg naar Vorden gelopen. Echt een prachtige wandeling, mooie omgeving, prachtige kastelen en landgoederen, leuke verrassende paadjes, van Kranenburg t/m t Zelle veel asfalt, maar dat was helemaal niet erg vanwege de prachtige omgeving en dat stuk kan dat ook bijna niet anders. Kortom alles kwam voorbij en het is echt een geweldige en afwisselende route. Het was behoorlijk warm deze dagen, maar gelukkig liepen we tijdens deze wandeling veel in de schaduw. We hebben allebei heel erg genoten. We wonen zelf in Winterswijk, we lopen allebei graag, maar dankzij jullie geweldige routes ontdekken we nog veel nieuwe en geweldige omgevingen. Hartstikke bedankt!!
Beoordeel deze route