06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Zelhem, wandelen door het weidse coulisselandschap.

Zelhem, wandelen langs de buurtschappen: De Meene, Oosterwijk en Wassinkbrink<>

 

Afstand: 14,7 km.<>

 

Informatie over de route.<>

Deze rondwandeling start vanuit Zelhem en loopt over enkele smalle bospaadjes en brede zandwegen, onderweg kun je genieten van de rust en ruimte in deze omgeving. De vele mooie vergezichten maken deze wandeling aantrekkelijk, vooral bij helder weer kun je vanaf “Uitkijkpunt De Langenberg” een groot gedeelte van het “Mooie Achterhoek” zien.  

 

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

 

Horeca onderweg.
Ezelstal De Edelingen


Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.


Parkeren. 
In Zelhem is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren. Navigatie-adres: Kerkweg 9, 7021 CM Zelhem.

 

Openbaar vervoer.
Zelhem is goed bereikbaar met de bus: bushalte “Markt”. Dit is bij: café / restaurant “Het Witte Paard 2.0”. Vanaf deze bushalte is het ongeveer 400 meter lopen naar de start van deze wandeling . Looprichting naar de start van de wandeling: Loop richting de kerk (De Lambertikerk) en ga net voor de kerk linksaf, de weg (Burgemeester Rijpstrastraat) in. Eerste weg (Palmberg) naar links negeren en bij de volgende weg (Stationsplein) rechtsaf.

 

Zin in een fiets- of wandelvakantie in de Achterhoek? 
Bekijk hier ons unieke vakantie-aanbod. 

  

Routebeschrijving / Routekaart / GPS-bestand voor navigatiesystemen zijn te downloaden op deze pagina. 

Reacties
Beoordeel deze route
Henriette - op zaterdag 14 maart 2020 Vandaag deze route gewandeld met onze bijna 3 jarige labrador en genoten van het heerlijke wandelweer! De route gaat door het landelijke gebied rondom Zelhem zodat je kunt genieten van het coulisselandschap in de Achterhoek. Hier en daar nog wat modderige paden maar dat mag de pret niet drukken. De route gaat veel over zandpaden, maar ook asfalt komt geregeld voor, maar dit is waarschijnlijk nodig om ook een goed beeld van de landelijkheid te krijgen. Mooie route, lekker wandelweer, mooie wolkenluchten, geen drukte op de route en met name in Zelhem de mogelijkheid een wat te eten en/of te drinken!
Linda Redder - op dinsdag 3 september 2019 Afgelopen zondag wandelde ik deze route van jullie. Rondom Zelhem had ik al wel vaker gelopen, maar tijdens deze route kwam ik toch weer aan een hele andere kant van Zelhem. Dus voor mij een hoop nieuwe wegen en paden. Het weer was ook perfect. Niet meer zo warm en met prachtige wolkenluchten. Af en toe een (denk ik) onvermijdelijk, wat saaier stukje, maar verder weer een heerlijke route, bedankt!
Beoordeel deze route