06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Vragender, wandelen in de richting van het Vragenderveen.

Wandelen langs het “Groote Goor” en over het “Vragenderveen”.<>

Afstand: 13,9 km.<>

Informatie over de route.<>
Vanuit het leuke dorp Vragender loop je eerst door de weidse omgeving rondom Vragender en over diverse bredere zandwegen. Hierna loop je via enkele leuke bospaden in de richting van het natuurgebied “Groote Goor”. Vervolgens loop je voorbij het buurtschap “Corle”, waarna je al snel in het natuurgebied “Vragenderveen” aankomt. Geniet hier van het prachtige uitzicht op de “Natuurobservatiepost”. Via enkele rustige verharde wegen/paden loop je weer terug naar Vragender.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
In het dorp Vragender is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren. Navigatieadres: Winterswijkseweg 9, 7134 NB Vragender.

Honden.
Honden zijn niet toegestaan.

Horeca onderweg.
In het dorp Vragender zijn diverse leuke horecagelegenheden. Onderweg is er geen horeca aanwezig.

Reacties
Beoordeel deze route
Hans - op woensdag 9 november 2022 Weer een mooie wandeling van jullie. Afwisselend en leuk. Jammer genoeg verkochten ze geen softijs meer in november. Wederom bedankt Ans en Henk.
Addie - op maandag 23 mei 2022 Echt een prachtige, zeer afwisselende route. Klein puntje:bij punt 4 moet je doorlopen tot aan een sloot, maar er staat niet beschreven dat je daarvoor over een slagboom met "verboden toegang" moet klimmen. Misschien staat die slagboom er nog niet zo lang, maar ik voelde me er niet zo prettig bij om ergens te lopen waar het niet mag. Verder niets dan lof. Vlak voor je het korenburgererveen op loopt kun je een lekker softijsje tappen bij de boer aan de maneschijnweg, mooi plekje voor een pauze.
Marjo en Jan - op vrijdag 9 april 2021 Een zeer mooie route, vooral door het natuurgebied "Vragenderveen/Korenburgerveen". En vlakbij het "Insectenhotel" zagen wij die dag (4 april 2021) vijf reeën, die rustig daar aan het lopen waren. Het is een zeer afwisselende route met leuke bospaadjes en een wisselend landschap. Al met al, zeer mooi.
Bianca Klumper - op vrijdag 9 april 2021 Vandaag deze mooie route gelopen. Ondanks dat nog niet alles groen is, is de route zeker de moeite waard. Hele leuke uitkijk toren en mooie paadjes door het veen. We doen de route zeker nogmaals.
hennie en beja - op zondag 13 december 2020 Vandaag 13 december 2020 deze prachtige route gelopen.
Ida - op dinsdag 2 juni 2020 Wat een prachtige route weer; vanmorgen gelopen, route weer heel duidelijk beschreven en opnieuw een heel afwisselende wandeling. Zelfs voor ons -geboren en getogen Oost-Achterhoekers- weer nieuwe mooie plekjes ontdekt zoals de schuilhut aan het einde van de route.. echt verrassend. Fijn ook dat het weer vooral zandwegen en (bos-) paadjes zijn en dus heerlijk rustig.
Jacinta - op zondag 10 mei 2020 Wederom een mooie route alleen in het bos (Vragenderveen) heel veel muggen maar verder uiteraard weer genoten!
Yolanda Alers - op zaterdag 18 mei 2019 Vragender? Wat een ontdekking ik had er wel van gehoord maar daar was ook alles mee gezegd. Toen ik deze op Mooi Achterhoek zag staan sprak de wandeling ons (manlief) gelijk aan. Daar hadden wij geen spijt van! Heel afwisselend en wat een schitterend natuurgebied het Groote Goor.En als klap op de vuurpijl de uitkijktoren,wat een uitzicht van boven af. Dit was weer een geweldig mooie wandeling en we hadden ook nog mazzel met het weer vandaag. Het was genieten!
mathilde - op vrijdag 1 februari 2019 Vandaag deze heerlijke wandeling gelopen in een winters landschap ! In het begin over zandpaden met een weids uitzicht, daarna door het mooie Kloosterbos en tenslotte door het Vragender Veen. Ook de hoge uitkijktoren beklommen. De sneeuw maakte het extra mooi. Routebeschrijving was perfect !
Beoordeel deze route