06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Saasveld (Twente).

Rondje in en om Saasveld.<>

Afstand: 11,6 km.<>

 

Informatie over de route.<>
Deze pittige wandeling in en om Saasveld loopt over leuke bospaden, rustige zandwegen, een enkel stuk asfalt maar ook over moeilijker begaanbare paden langs sloten en weilanden. Dit maakt deze wandeling best wel zwaar. Geniet onderweg van de rust en de stilte, maar ook van de vele velden met opgroeiende planten en struiken.

 

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling. 


Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Openbaar vervoer.
Saasveld is bereikbaar met de bus. Lijn 592, bushalte: Café Bruins. Deze halte ligt aan de parkeerplaats waar je ook de wandeling start.

 

Parkeren en start van de route.
Je start deze wandeling vanaf de parkeerplaats (Bruinsplein), gelegen aan de Drosteweg. Navigatieadres: Drosteplein 1, 7597 ME Saasveld.

 

Zin in een fiets- of wandelvakantie in de Achterhoek? 
Bekijk hier ons unieke vakantie-aanbod. 

  

Routebeschrijving / Routekaart / GPS-bestand voor navigatiesystemen zijn te downloaden op deze pagina. 

Reacties
Beoordeel deze route
Christy en Pieter Vermeer - op woensdag 21 juli 2021 Vandaag deze route gelopen. Werkelijk prachtig. Ook al zit er ongeveer 2,5 km asfalt aan één stuk in (ongeveer halverwege; de Bornsestraat en 500 meter voordat je weer een prachtig gebied in gaat). Gelukkig zit halverwege de Bornsestraat een restaurant ( ‘t Anker) met een goede kaart zodat je daarna weinig meer van het asfalt meemaakt). In de routebeschrijving zit 1 storende fout; Eerste blz. 2e alinea van onderen: derde zin, na de 1e komma staat “bij een paaltje met blauwe pijl, rechts aanhouden,” dit moet zijn “bij een paaltje met blauwe pijl , links aanhouden,” Mooi-Achterhoek weer bedankt voor een prachtige wandeling. En wat mij betreft mogen Achterhoek en Twente samen worden gevoegd.
Yolanda Alers - op woensdag 30 september 2020 Vandaag deze route gelopen,het was wel een paar keer puzzelen. Gelukkig kunnen we allebei (manlief) en ik goed kaartlezen want, ze waren op verschillende plekken bezig geweest met graafwerkzaamheden en dat maakte het er niet makkelijker op. Aan het einde van de wandeling op de Lammersboerweg moesten we rechtsaf een smal paadje in....helaas die was helemaal begroeid geen doorkomen aan. Dus maar terug gelopen. Het was een mooie wandeling in een schitterende omgeving maar wel één met hindernissen. Gelukkig hebben we wel genoten.
Beoordeel deze route