06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Rekken, wandelen in een afwisselende omgeving.

Rondom Rekken.<>

Afstand: 10,5 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze mooie afwisselende rondwandeling vanuit Rekken leid je eerst over mooie paden, zandwegen en enkele rustige landweggetjes. Hier kun je heerlijk genieten van de afwisseling die de natuur je biedt. Na enige tijd loop je het mooie natuurgebied rondom de rivier Berkel in en steek je met het voetveer de Berkel over. Aan het eind loop je nog even door het dorp.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
In het dorp is voldoende gelegenheid om te parkeren. Navigatieadres begin van de wandeling: Rekkenseweg 42, Rekken.

Horeca.
In het dorp Rekken is horeca aanwezig.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele onverharde paden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
A en L - op zondag 9 januari 2022 Op 31-10-2021 deze route elementen. Wat een afwisselende route. En wat een rust. Onderweg een natuurgebied met een pontje die wat spierkracht vereist. Zowel geasfalteerde paden als zandwegen en tussen de boerderijen door.
AT - op zondag 9 mei 2021 Prachtige wandeling en perfecte routebeschrijving. Bedankt!
Frank - op vrijdag 7 mei 2021 Voor de tweede keer deze wandeling gelopen. Fantastisch!
Joke Bouwmeester - op zondag 28 februari 2021 Vandaag deze route gelopen. Heerlijk rustig, mooie plekjes. Route is wederom goed beschreven.
Claudia - op dinsdag 23 februari 2021 Afgelopen zondag voor het eerst een route van Mooi Achterhoek gelopen en er gaan er zeker meer volgen! Prachtige afwisselende wandeling, voor ons dichtbij maar we zijn op plekken geweest waar we niet eerder waren, echt genieten. De route wordt ook duidelijk omschreven, een aanrader. Dankjewel!
Rudie Oesterholt - op zondag 20 december 2020 Weer een mooie wandeling in de prachtige Achterhoek. Mooi natuurgebied. Wat een rust. Verrassend hoekje bij de protestantse kerk in Rekken. Afwisselend.
mathilde - op zondag 18 oktober 2020 Op sommige plaatsen was het deze dag erg druk geweest met wandelaars. Gelukkig in Rekken niet. Wat een rust heerste hier. Genoten van een mooie,afwisselende wandeling. Makers weer mijn hartelijke dank.
Frank - op vrijdag 4 september 2020 Het lijkt wel of Christy en Pieter Vermeer hieronder een andere wandeling hebben beleefd. Wij hebben deze route vandaag gelopen en het was schitterend en afwisselend. Het is niet een wandeling die je kunt doen als je slecht ter been bent en het oversteken met het pontje is wel even werken. Maar de beloning qua natuur maakt alles goed. Wij hebben met twee honden gelopen en er zijn genoeg stukken waarop je ze los kunt laten al zal dat formeel niet mogen. Complimenten voor de organisatie
Christy en Pieter Vermeer - op woensdag 12 augustus 2020 Tja, (smaak) verschillen zijn er gelukkig. Maar om wat tegenwicht te bieden ben ik wat minder lyrisch. Pas vanaf punt 5 van de route beschrijving wordt het zo mooi als in overige beoordelingen is weergegeven. Maar dan heb je al wel 80 % van de route gelopen. Voornamelijk over asfalt (zeker 70-75%). Dat stuk ademt ook een wat triestige sfeer uit. De boerderijen die je passeert zien er rommelig, onverzorgd uit. Meer een soort agrarisch industrieterrein. Alsof ze de grootste moeite hadden zich te handhaven. Maar dat werd door de verbouwingen links en rechts tegen gesproken. Zelfs de natuur zag er uit of ze op haar laatste benen liep. Maar dat kan door de droogte zijn veroorzaakt. Bij mooi-achterhoek zijn mooiere wandelingen. Dat neemt niet weg dat ik de organisatie van mooi-achterhoek dankbaar blijft voor het publiceren van hun wandel routes. De meesten zijn werkelijk fantastisch.
Anneke - op maandag 22 juni 2020 Mooie afwisselende wandelroute. Ook voldoende bankjes langs de route. In het natuurgebied richting het trekpontje, nog twee schildpadden gezien op de boomstronk in de waterplas. Wel schrokken we even van een aantal grazende koeien midden op het pad langs de beek. We hebben maar even een sluiproute door het bos genomen😄 Bij punt 5, na huisnr 17, 1e pad rechts, was even kijken, leek niet echt een pad, meer weilandje en echt direct na huisnr 17. Verder erg leuke route! Pontje was erg leuk en goed te doen met twee dames!
Emma - op zondag 24 mei 2020 Prachtig zelfs met minder mooi weer! Berkel , natuurgebied , zandpaden weer een mooi stukje Achterhoek verkent!
Yolanda Alers - op zaterdag 23 mei 2020 Vandaag deze route gelopen.Als je denkt ze kunnen bijna niet mooier wordt je toch elke keer weer verrast! Wat is deze mooi en afwisselend. Als wij een wandeling van jullie hebben gelopen geven we die altijd een cijfer en gaat in de( wandel map) want, anders weten wij het niet meer na al die wandelingen. Deze krijgt van ons een dikke 9.
Henriette - op vrijdag 24 april 2020 Sluit me helemaal aan bij Isa van de Lende. We dachten even dat we een borrel op hadden, maar het lag aan de voetveer die aardig heen en weer wiebelde. We hebben zelfs 3 damherten gezien, een eekhoorn en een torenvalk. Het was weer GENIETEN.
Isa van der Lende - op woensdag 22 april 2020 Vandaag alweer zo'n prachtige route van jullie gelopen. Het was echt genieten om over de bospaadjes, graspaden en langs het water te lopen; heel veel afwisseling met als hoogtepunt het prachtige natuurgebied van het waterschap. We hebben een hele poos op het bankje zitten genieten om vervolgens ook nog met de voetveeg de Berkel over te steken, een super-leuke ervaring. Vervolgens vonden het stukje Rekken in de omgeving van de begraafplaats ook erg mooi! Kortom, weer een aanrader!
Moniek - op zondag 15 maart 2020 Erg mooie, afwisselende route door het mooie Rekken. Langs sloten, over zandpaden en met een voetveer over de Berkel, wat nog best pittig was door de stroming in het water. 😊 Ook genoten van de eerste lammetjes in de wei. Prachtige wandeling.
Beoordeel deze route