06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek middellang: Lievelde, ontmoet de rust en ruimte.

Lievelde, wandelen in het coulisselandschap.<>

 

Afstand: 12,3 km.<>

 

Informatie over de wandeling.<>

Deze rondwandeling vanuit Lievelde bestaat uit drie verschillende afstanden.

*) De korte wandeling (6,4 km) gaat hoofdzakelijk over zandwegen en enkele rustige landweggetjes.
*) De middellange wandeling (12,3 km) leid je over zandwegen, rustige landweggetjes en over het natuurgebied “Achterhoek Koolmansdijk". Je loopt regelmatig over verrassend leuke wandelpaadjes.
*) De lange wandeling (19,4 km) is een uitdaging voor de geoefende wandelaar, je loopt over zandwegen, rustige landweggetjes, over het natuurgebied “Achterhoek Koolmansdijk", natuurgebied “Zieuwent Baakse Beek” en de bekende “Kerkepaden”.

Deze wandelingen zijn ieder afzonderlijk te downloaden vanaf onze website.

 

Geniet van de rust en ruimte in deze omgeving, de mooie natuurgebieden en de goed onderhouden “Kerkepaden”.

 

In de beschrijving worden bijzonderheden zoals bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

 
Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Horeca onderweg.
Geen horeca onderweg. 

 

Parkeren.
Over het algemeen is er voldoende parkeergelegenheid nabij het station. Navigatieadres: Stationsstraat 4, 7137MX Lievelde.

 

Openbaar vervoer.
Lievelde is te bereiken met de bus. Arriva Bus 72, bushalte: Station. Deze bushalte is bij de start van deze wandeling.

Lievelde is te bereiken met de trein. Station Lichtenvoorde-Groenlo. Dit treinstation is bij de start van deze wandeling.

Reacties
Beoordeel deze route
Hans - op dinsdag 7 juni 2022 Vooral het middelste gedeelte, kooimansveld, is mooi. De orchideeën stonden in bloei. Veel soorten vogels o.a.2 wulpen gezien. Beschrijving was perfect.
Marian - op woensdag 12 januari 2022 Op zich een mooie route maar voor ons teveel lange rechte paden en veel asfalt. Het stuk door Koolmansdijk is wel heel mooi.
Jan en Marjo - op maandag 22 maart 2021 De middellange route op 06-03 gelopen. De ene keer loop je op een kerkenpad, dan weer langs een sloot. Maar het mooiste is het stuk door het natuurgebied "Achterhoek Koolmansdijk". Kortom, zeer afwisselend en echt de moeite waard.
Ramona - op zaterdag 6 maart 2021 Wij hebben de route van 12,3 km gewandeld. Wat een prachtige en afwisselende route is dit. Vooral natuurgebied Achterhoek Koolmansdijk (maar ook de rest van de route) was genieten. Nog wel wat kaal nu, maar rustig. En het weer werkte ook goed mee. Puur genieten ! Dit was onze eerste route van Mooi-Achterhoek en het smaakt naar meer. Volgend weekend pakken we de volgende...
Janet - op zaterdag 13 februari 2021 Al vaker door Lievelde gewandeld,deze route wist me echter toch weer te verrassen! Prachtige nieuwe stukjes ontdekt. Heerlijke winterse wandeling, dank.
Otto - op dinsdag 14 juli 2020 Goed beschreven en prachtige route. Op mobiele site was de gpx-link nergens te vinden.
Janine - op zaterdag 13 juni 2020 Het is een prachtige route! Zeker het stuk door natuurgebied Koolmansdijk waar de wilde orchideeën prachtig in bloei staan. Ik heb deze route vandaag gelopen. Bescherming tegen teken en muggen is aan te raden. En houdt er rekening mee dat langs de hele route eikenbomen staan, die niet allemaal vrij zijn van processierupsen
Piet Bozuwa - op vrijdag 12 juni 2020 Op 11 juni hebben wij deze prachtige en afwisselende route gelopen. We hebben kunnen genieten van de prachtig bloeiende orchideeën in natuurgebied Koolmansdijk. Prachtige route !
Marc Dubois - op maandag 18 mei 2020 De middellange route vanuit Lievelde is prima beschreven en met het kaartje erbij is verdwalen bijna onmogelijk. Door de droogte waren sommige zandwegen behoorlijk stoffig. Het tweede gedeelte door het natuurgebied Koolmansdijk is prachtig. Veel verschillende soorten planten en insecten. De eerste orchideeën stonden al in bloei. Iets verder is het lange rechte paadje langs het water van de Berkendijk ook heel fraai met uitbundig bloeiende waterranonkel. Rustig de tijd nemen voor deze mooie route!
Marie-Jose Hofste op Bruinink - op zondag 26 april 2020 Leuke route...Koolmansdijk was erg kaal op dit moment maar heerlijk rustig. Er zouden wat bankjes bij mogen op de route. Duidelijk aangegeven is de route.
Henriette - op woensdag 8 april 2020 Vandaag de middellange route gelopen. Ipv. 12,3 km. werd het bij ons 16,2 km. Bij het eind van punt 6 hebben wij ergens een fout gemaakt.Na een rondje gelopen te hebben, kwamen we een boswachter tegen die ons even de goede kant op gestuurd heeft en konden we alsnog de route verder oppikken. Geen probleem, schitterend weer, prachtige omgeving. Genoten. Nog nooit in deze omgeving gewandeld. We gaan in juni/augustus beslist nog een keer naar het natuurgebied Koolmansdijk. Bedankt voor weer een mooie route!
Jacinta - op zondag 29 maart 2020 Vandaag de middellange route gelopen. Ook al is deze omgeving ons niet onbekend, wij hebben wederom genoten van de prachtige route ondanks de koude wind en hagel! In het kapschuurtje onderweg even heerlijk kunnen pauzeren was ook fijn! De route was goed beschreven en uitgelegd, ook fijn dat de straatnamen en wandelpaden vernoemd worden! Top!
Annie / Joop Zengerink - op zondag 17 februari 2019 Goedemiddag Ans en Henk, Gezien het zonnige weer op vrijdag 15 februari hebben we deze mooie afwisselende route gelopen. Na een kleine afwijking van de route - erwtensoep met roggebrood en spek bij Erve Kots - door het mooie natuurgebied Koolmansdijk. Zagen veel zonnige plekjes om even te rusten. Stapten om 11.00 uur uit de trein en vertrokken pas om 16.30 uur met de trein richting Zutphen. Enkele opmerkingen: einde punt 5: "het grindpad (Pompstationsdijk) in" kan m.i. gewoon vervallen, het is namelijk gewoon rechtdoor de gele route volgen. bij punt 6: (Storckhorsterdijk, bij een bankje); dit bankje staat er niet meer. er staat wel een bank bij punt 7 namelijk aan het eind van de sloot bij de Koemaatsdijk. Met vriendelijke groet,
Beoordeel deze route