06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lijnwandeling. Ontmoet de Achterhoek, etappe Nieuw-Dijk naar Wehl

Afstand: 10,8 km.<>

Informatie over de route.<>
Je start deze wandeling vanuit het dorp Nieuw-Dijk en wandelt even daarna via rustige verharde landwegen in een weidse omgeving. Geniet hier van de vele vergezichten en negeer het geluid van de snelweg. Na enige tijd (ong. 3 km) kom je uit in een mooi bosgebied met diverse verrassende paadjes. Je loopt het dorp Wehl in en via enkele leuke paadjes kom je uit bij het station Wehl.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Wil je deze wandeling in tegenovergestelde richting lopen? Klik dan hier.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Navigatieadres startpunt.
Navigatieadres: Smallestraat 35, 6942 HA Nieuw-Dijk. Dit is bij de parkeerplaats aan de Pontilaan.

Honden.
Mogen aangelijnd mee.

Horeca.
*) Bij het beginpunt in het dorp Nieuw-Dijk.
*) Bij het eindpunt in het dorp Wehl.

Openbaar vervoer.
*) Nieuw-Dijk: het beginpunt van deze wandeling is nabij de “Sint-Antonius van Padaukerk” en nabij de parkeerplaats aan de Pontilaan. Route vanaf bushalte “Pater Smitsstraat” (buurtbus) naar het beginpunt. Vanaf de bushalte loop je naar de klinkerweg (Liemersweg). Eerste straat (Pastoor Bijlardstraat) naar rechts negeren. Vervolgens de eerste klinkerweg (Liemersweg) rechtsaf en op de T-splitsing linksaf, de klinkerweg (Smallestraat) op. Even later staat aan je linkerkant de “Sint-Antonius van Paduakerk” en daarna is links de parkeerplaats aan de Pontilaan.
*) Wehl: het eindpunt van deze wandeling is bij station Wehl aan de Stationsstraat.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Route-aspecten.
Belevingsfactor = Hoog. Veel afwisseling in natuur.
Begaanbaarheid = Goed: De meeste paden zijn goed begaanbaar.
Verhard - onverhard: 40 - 60

Reacties
Beoordeel deze route
Beoordeel deze route