06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lijnwandeling. Ontmoet de Achterhoek, etappe Neede naar Rietmolen.

Afstand: 16,8 km.<>

Informatie over de route.<>
Je start deze wandeling vanuit het dorp Neede, waarbij je in eerste instantie om het dorp heen loopt. Dit doe je via mooie, rustige zandwegen en enkele, soms iets drukkere, stukjes asfalt. Je loopt langs het “Gedenkbos” en je komt even later uit in het prachtige natuurgebied “Needse Achterveld”. Via een pad langs de Buurserbeek kom je uit op een mooi geasfalteerd pad door het natuurgebied “Koeweiden”. Daarna loop je opnieuw langs de Buurserbeek in de richting van het dorp Rietmolen.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Wil je deze wandeling in tegenovergestelde richting lopen? Klik dan hier.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Honden.
Honden mogen aangelijnd mee.

Horeca.
Bij het begin- en eindpunt.

Openbaar vervoer.
In het dorp Rietmolen is geen openbaar vervoer aanwezig. De dichtstbijzijnde bushalte is aan de Haaksbergseweg, bushalte “Rietmolen”. Deze bushalte ligt op 700 meter lopen van het begin / eind van deze wandeling.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Route-aspecten.
Belevingsfactor = Hoog. Veel afwisseling in de natuur en bezienswaardigheden.
Begaanbaarheid = Hoog: De meeste paden zijn bij alle weersomstandigheden prima begaanbaar. 
Verhard - onverhard: 40 - 60.

Reacties
Beoordeel deze route
Dick Achterkamp - op maandag 9 november 2020 Een hele mooie wandelroute, vooral door het "Needse Achterveld". Ik wil de route uitzetters, de complimenten geven, voor uitzetten en goed beschrijven van de wandelroutes. Wij gaan nog vrolijk verder.
Beoordeel deze route