06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lijnwandeling. Ontmoet de Achterhoek, etappe Meddo naar Groenlo.

Afstand: 16,3 km.<>

Informatie over de route.<>
Bij deze wandeling loop je al snel in het buitengebied van het dorp Meddo. Via een leuk bospad kom je uit op een langere zandweg en loop je in de richting van het “Zwillbrocker Venn”. Via mooie wandelpaden wandel je door dit prachtige natuurgebied in Duitsland. Hierna kom je al snel uit bij het “Natuurpark de Leemputten”, ook hier loop je over mooie wandelpaden kris kras over het park. Daarna loop je via diverse zandwegen, rustige landwegen en een langer grindpad naar de stad Groenlo.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Wil je deze wandeling in tegenovergestelde richting lopen? Klik dan hier.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Navigatieadres startpunt.
Gelderschweg 25, 7104 AM Meddo.

Honden.
Mogen aangelijnd mee.

Horeca.
Bij het begin- en eindpunt.

Openbaar vervoer.
*) Meddo: in Meddo is geen openbaar vervoer aanwezig. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 3,5 km afstand van Meddo. Het betreft dan Bus 73, bushalte “Weg naar Meddo” aan de Groenloseweg in Winterswijk.
*) Groenlo: het eindpunt van de wandeling is bij het busstation aan de Parallelweg in Groenlo. 

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Route-aspecten.
Belevingsfactor = Hoog. Veel afwisseling in de natuur en bezienswaardigheden. .
Begaanbaarheid = Hoog: De meeste paden zijn bij alle weersomstandigheden prima begaanbaar.  .
Verhard - onverhard: 30 - 70.

Omleiding i.v.m. Corona-maatregelen.
Omdat momenteel een bezoek aan Duitsland niet gewenst is, hierbij een tijdelijke omleiding in de wandelroute. Je loopt dan niet over “Het Zwillbrocker Venn”.

Route: Ontmoet de Achterhoek, etappe Meddo naar Groenlo.

Vanaf alinea 3 ga je op de klinkerweg (Zwillbroekseweg) niet rechtsaf, maar linksaf. Vervolgens op de Y-splitsing de zandweg (Veeninkwg) rechtdoor inlopen. Je komt uit op de geasfalteerde weg (Eibergseweg) en hier rechtsaf. Eerste pad rechtsaf en op de viersprong linksaf. Vanaf hier ga je verder met alinea 5, waarbij je uitkomt op een geasfalteerde weg (Holterhoekseweg),

Reacties
Beoordeel deze route
Klomptgoed - op zondag 6 maart 2022 Verrast door de mooie paadjes. Stukjes asfalt wegen niet op tegen de mooie landelijke weggetjes en paadjes langs mooie geschiedenis. Genoten!
Beoordeel deze route