06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lijnwandeling. Ontmoet de Achterhoek, etappe Barchem naar Ruurlo.

Afstand: 14 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze wandeling start vanuit het dorp Barchem en al snel loop je over mooie bospaden in de richting van het prachtige natuurgebied “Hagenbeek”. Via het landgoed “Erve Kostverloren” loop je in de richting van het dorp Ruurlo. Na enige tijd loop je door het bosgebied “Kleine Meene” en kom je uit bij het “Doolhof Ruurlo”. Hierna breng je nog een bezoek aan het bosgebied “Molenbos”, loop je over het heideveld “Windmolenveld” en door de bossen van “De Haar”. Op het einde passeer je nog het kasteel “Huize Ruurlo”. Al met al een zeer afwisselende wandeling.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Wil je deze wandeling in tegenovergestelde richting lopen? Klik dan hier.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Navigatieadres startpunt.
Lochemseweg 22, 7244 AB Barchem.

Honden.
Mogen aangelijnd mee.

Horeca.
*) Bij het begin- en eindpunt.
*) Na 10 km, in de omgeving van het “Doolhof Ruurlo”.

Openbaar vervoer.
*) Barchem: het beginpunt is op de parkeerplaats bij “Koffie- & Eethuis De Kaleberg” aan de Lochemseweg in Barchem. Vanaf bushalte “Woodbrookers” loop je in de richting van het dorp Barchem en na ong. 100 meter ligt aan je linkerzijde de parkeerplaats..
*) Ruurlo: het eindpunt van de wandeling is bij het trein- busstation aan de Stationsstraat in Ruurlo.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele (soms drassige) paden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Route-aspecten.
Belevingsfactor = Hoog. Veel afwisseling in de natuur en bezienswaardigheden. .
Begaanbaarheid = Redelijk: Enkele paden zijn in regenachtige periode erg drassig. .   .
Verhard - onverhard: 10 - 90.

Reacties
Beoordeel deze route
Klomptgoed - op dinsdag 22 maart 2022 Prima bereikbaar ov. Mooie route, veel afwisseling. Prachtige natuur en leuke verrassende paden.
Dick Achterkamp - op woensdag 21 april 2021 Mooie afwisselende route, en goed beschreven. Complimenten voor de uitzetters.
Beoordeel deze route