06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lijnwandeling. Ontmoet de Achterhoek, etappe Almen naar Warnsveld

Afstand: 10,9 km.<>

Informatie over de route.<>
Je start deze wandeling vanuit het dorp Almen en via enkele leuke paadjes loop je het dorp uit. Je komt uit bij het Twentekanaal en wandelt over diverse verrassende paadjes naar het bosgebied “Het Nijenhuis”. Hierna loop je in de richting van het landgoed “De Voorst” en langs het “Huis De Voorst”. Onderweg naar het dorp Warnsveld ga je nog over een mooi pad langs de rivier “Berkel”. Al met al een mooie afwisselende wandeling.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Wil je deze wandeling in tegenovergestelde richting lopen? Klik dan hier.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Navigatieadres startpunt.
Navigatieadres: Dorpsstraat 36, 7218 AD Almen. Dit is bij de “Dorpskerk”, hier is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren.

Honden.
Mogen aangelijnd mee.

Horeca.
*) Bij het beginpunt in het dorp Almen.
*) Bij het eindpunt in het dorp Warnsveld.

Openbaar vervoer.
*) Almen: het beginpunt van de wandeling is bij de bushalte “De Hoofdige Boer” aan de Dorpsstraat in Almen.
*) Warnsveld: het eindpunt van de wandeling is bij de bushalte “Martinuskerk” aan het Kerkplein in Warnsveld. Dit is aan de andere zijde van de kerk. 

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele onverharde paden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Route-aspecten.
Belevingsfactor = Hoog. Veel afwisseling in de natuur en bezienswaardigheden. .
Begaanbaarheid = Goed: Alle paden en zandwegen zijn goed begaanbaar. 
Verhard - onverhard: 15 - 85.

Reacties
Beoordeel deze route
Linda Redder - op zaterdag 4 maart 2023 Afgelopen woensdag liep ik deze mooie etappe van Almen naar Warnsveld. Klein puntje wat betreft de routebeschrijving: de kerk in Warnsveld waar de etappe eindigt, is de Martinuskerk (in de routebeschrijving staat "Matthiaskerk" ;-)
Beoordeel deze route