06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Eibergen, genieten van mooie vergezichten, bos en water.

Wandelen rondom het buurtschap Holterhoek en door de bosgebieden “De Breken” en “Kerkloo”.<>

Afstand: 16,9 km, uit te breiden met een extra rondje van 6,5 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze wandeling start in het “Wandelpark De Maat” en je loopt in eerste instantie even door het dorp. Daarna ga je via enkele stevige stukken rustige geasfalteerde landwegen en een lange zandweg wandelen in het buurtschap Holterhoek. Daarna is de wandeling uit te breiden met extra rondje over de Duits/Nederlandse grens. Hierna kom je uit in de mooie bosgebieden “De Breken en Kerkloo” en via een leuk pad langs de Ramsbeek loop je weer in de richting van Eibergen. Al met al een afwisselende wandeling voor de stevige doorstapper.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Rondom het “Openluchttheater” is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid. Navigatieadres: Grotestraat 46 te Eibergen.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca.
In het dorp Eibergen zijn voldoende horecagelegenheden.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege enkele, soms drassige, paden is deze route minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Mathilde - op dinsdag 22 juni 2021 Inderdaad had deze wandeling een paar lange stukken. Ook in verhouding veel asfaltwegen. Gelukkig was de mais nog niet hoog, zodat we konden genieten van vergezichten. De paadjes door de bossen waren leuk. Het rondje door Duitsland hebben we niet gelopen.
Dick Achterkamp - op dinsdag 20 oktober 2020 Mooie wandelroute, maar wel een paar lange rechte stukken, maar dat kan helaas niet anders, wil je de mooie gebieden bereiken.
Beoordeel deze route