06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Kotten, rondom de Steengroeve Winterswijk.

Wandelen vanuit Kotten in de richting van de Steengroeve.<>

Afstand: 14,4 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze rondwandeling vanuit Kotten leid je al snel over diverse leuke zandwegen, half verharde paden en rustige bospaden. Na enige tijd kom je uit bij de “Steengroeve Winterswijk” en bij het uitkijkpunt zie je misschien de “Oehoe” nog. Hierna loop je in de richting van Duitsland en daar loop je nog even door een mooi bosgebied. Via rustige zandwegen loop je weer terug naar Kotten. Al met al een mooie afwisselde wandeling.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Bij het Verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten is over het algemeen voldoende gelegenheid te parkeren. Navigatieadres: Meester Meinenweg 1, 7107 AN Winterswijk Kotten.

Horeca.
In het dorp Kotten is horeca aanwezig.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele onverharde paden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Brenda & Roel - op donderdag 24 maart 2022 Dinsdag 22 maart Fantastisch lenteweer; zon, blauwe lucht en 19° genieten we van jullie prachtige wandeling. Alleen op de wereld rond Kotten mét reeën, buizerds, fazant én de oehoe in de steengroeve gespot en de hele dag vogelconcert! Helemaal voorjaar dus. Dank jullie wel voor de goed beschreven route. Wij Oldies doen het nog op A4 ;))
Hans - op woensdag 9 februari 2022 Mooie, afwisselende route. Volgens mij is er in dorp Kotten geen horeca meer. Bij punt 8 is het wel opletten , maar als je de bosrand in de gaten houdt,valt het mee. Vooral het gedeelte in Duitsland was mooi met die smalle paadjes. Bedankt!
Kristel - op zondag 23 januari 2022 Vandaag deze mooie wandeling gelopen rondom de steengroeve.Iets met een omweg want bij punt 8 het paadje naar rechts niet kunnen vinden en ook moeilijk begaanbaar. Uiteindelijk met hulp bij einde punt 10 weer opgepakt. Prachtige omgeving verder.
Rie - op zondag 7 november 2021 Prachtige afwisselende route. Gedeeltelijk door Duitsland. Leuk koffieadres is Bekeringstraat 8, het Keltische koffiehuis. Gelopen met Gpx. Ging perfect.
Felix - op maandag 7 juni 2021 Een prachtige route met een mooie diversiteit van paden en uitzichten. Ook zijn er mooie "rustpunten" op de route. t,w, het "rust-koffie-cupcake-punt" en het "openbaar toilet" net na het verlaten van Oeding. TOP-route
Frank van Dam - op donderdag 6 mei 2021 Mooi, mooier, mooist! We hebben al vele mooie wandelingen gemaakt van mooi-achterhoek maar deze staat wel in de top 3. Een keer zonder honden dus weer konden wat verder dan anders en wat was dat mooi. Eigenlijk loop je vanuit het startpunt binnen 500 meter de natuur in en daar kom je pas aan het eind weer uit. Fantastisch langs landerijen, door bossen, langs de steengroeve (indrukwekkend) en hele mooie natuurgebieden. Halverwege nog lekker een kopje koffie tegen een kleine vergoeding gedronken bij een boerderij waar op een picknicktafel alles klaar stond. Een klein stuk door Duitsland en 3 herten gespot. Genoten met een hoofdletter G
henriette salemink - op woensdag 24 maart 2021 Vandaag deze , ook weer schitterende route, gelopen. Tjonge, wat boffen we toch dat jullie hobby wandelroutes maken is. We waren nog maar net met de route begonnen of we werden al getrakteerd op een ijsvogeltje. We liepen nog op het b weggetje en daar zat hij op ongeveer10 mtr afstand in een dode boom. Zo dichtbij had ik het nog nooit gezien! Helaas was ik te laat om een foto te maken! Bij de steengroeve het mannetje en vrouwtje oehoe gezien, ook alweer boffen! Veel vogelsoorten(o.a kleine bonte specht, witte kwikstaart, geelgors, boomkruiper ,pimpelmeesje, koolmeesje etc.) en ja zelf 3 soorten vlinders, 2x een dagpauwoog,1 koolwitje en veel citroenvlinders fladderden lekker om ons heen. Op de terugweg omgereden om een bezoekje aan Zwillbrock te brengen, daar ook genoten van de flamingo's die er weer zijn. Het prachtig wandelweer maakte het tot een TOPDAG. We gaan vanavond lekker nagenieten.
Aart - op maandag 22 maart 2021 Prachtige route. Heel afwisselend met een vleugje cultuur. Meestal hoor je alleen maar de vogels en het ruisen van de bomen. Route zeer goed beschreven. Bedankt
Edward - op zondag 28 februari 2021 Prachtige route verbazingwekkend dat je via allerlei landweggetjes ineens in een prachtig bosgebied loopt wat grenst aan de steengroeve schitterend. En dan via de kommiezenpad richting Duitsland daarna weer richting Nederland via allerlei paadjes door de landerijen weer richting de startplaats het was gewoon weer genieten zo mooi met een mooie volle maan. Bedankt namens Mirjam en Edward
hennie en beja - op zondag 21 februari 2021 prachtige route. Heerlijk weer hadden we op de 21ste februari rond de 18 gr.
Jacinta - op zondag 21 februari 2021 Wat hebben wij genoten van deze mooie wandelroute! Wederom goed beschreven! Dank jullie wel!
Maike - op maandag 25 januari 2021 Gisteren nebben we deze route gelopen en we vonden het erg leuk en afwisselend. De route staat heel duidelijk beschreven! We hebben genoten.
Marianne Hobo - op woensdag 13 januari 2021 Ik heb deze route gelopen in januari en heb genoten van het afwisselde landschap. Wat ik erg prettig aan deze wandeltocht vond is dat het voor het allergrootste deel gaat over onverharde wegen. Ik heb er van genoten!!!
Beoordeel deze route