06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Zwiep, wandelen bij kasteel de Cloese.

Wandelen bij kasteel de Cloese en het dorpje Zwiep.<>

Afstand: 9,8 km.<>

Informatie over de route.<>
Vanuit het leuke dorpje Zwiep loop je in de richting van “Landhuis de Heest”. Via diverse mooie paadjes loop je naar het bosgebied rondom de Lochemse berg. Hierna kom je uit in de omgeving bij het kasteel “de Cloese”. Tijdens deze wandeling kun je regelmatig genieten van de vele vergezichten.   

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
In het dorpje Zwiep is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren. Navigatieadres: Zwiepseweg 157, 7241 PT Lochem.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca onderweg.
In het dorpje Zwiep: Restaurant en Spelerij de Witte Wieven en de “Zwiepse Molen”.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Ronald - op dinsdag 9 augustus 2022 Leuke en afwisselende route op voor ons onbekende paden in de regio. Opmerking over de route: bij aanwijzing 5 (na 5 km op de route) staat dat je na het bordje Landgoed Nettelhorst links omhoog moet. Dat pad is inmiddels afgesloten. Als je rechtdoor loopt kom je vanzelf bij de viersprong bij het bankje uit en kun je daar de route weer oppakken
Mooi Achterhoek - op woensdag 27 oktober 2021 Naar aanleiding van de onderstaande opmerking van Frank, is de route gedeeltelijk aangepast. Voor wat betreft de afzetting met prikkeldraad, deze is te openen aan het handvat, dan krijg je ook geen stroom. Wel aan denken om deze ook weer te sluiten.
Frank - op zondag 6 september 2020 Een hele mooie wandeling met twee puntjes van kritiek. Het begin en eind van de wandeling gaat over een weg. Wij liepen de wandeling op zondag dus misschien was het daardoor druk maar we liepen niet echt op ons gemak met het verkeer. Er wordt vrij hard gereden en de weg is smal. Als er dan van twee kanten auto's komen, er fietsen nog mensen en wij wandelen daar, dan voel je je wat kwetsbaar. Ander punt is dat vanaf punt 3 in de beschrijving na de sluis het pad nagenoeg onbegaanbaar was. Het gras stond kniehoog. In de opmerking staat dat het geen wandeling voor rolstoelgebruikers is maar voor mensen slecht ter been is dit stuk ook niet te doen. Mijn vrouw heeft een kunstknie en heeft dat stuk met grote moeite kunnen lopen. Maar waarschijnlijk is alles beter als het gras gemaaid is. Aan het eind van dat stuk was prikkeldraad gespannen (op zich al vreemd omdat het mi ook onderdeel uitmaakt van een officiële route). Ik wilde galant zijn en het prikkeldraad omhoog houden voor mijn vrouw maar ik kwam er pijnlijk achter dat het schrikdraad was. Buiten deze minpunten een hele mooie wandeling. We komen vaak op de Lochemse berg maar hebben toch weer gedeelten gezien waar we nog niet hadden gelopen. Mooie vergezichten, schitterende natuur. Dus 4 sterren
Pauline de Vries - op maandag 15 juni 2020 Mooie, afwisselende en ook verrassende route.
Jolanda - op zondag 3 mei 2020 Mooie korte route door onze prachtige Achterhoek. Weinig asfalt, veelal schouw- en bospaden. Let op: ivm broedseizoen is het schouwpad na De Heest afgesloten. Ga hier rechts dan het eerste schouwpad links, einde van het pad rechts en je bent weer op route (of andersom wanneer je linksom loopt).
Saskia - op vrijdag 1 mei 2020 Mooie route, afwisselend; door het glooiende landschap, het bos, langs en door de weilanden. Laatste stuk langs de weg van Lochem naar Zwiep vonden we niet zo mooi. Wel erg gedetailleerde route.
mathilde - op zaterdag 3 augustus 2019 Vandaag deze zeker mooie wandeling gelopen. Het onderhoud van de paden was wat minder. Het paadje voor de sluis ( bij nummer 3) is bijna niet te lopen. We hebben het bredere pad ernaast genomen. Ook het daarna genoemde pad langs de sloot is onbegaanbaar door het hoge gras. Dus daar door de wei gewandeld. Verder afwisselende route met mooie vergezichten.
Beoordeel deze route