06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Ruurlo, Camping Tamaring - Natuurgebied Hagenbeek.

Startplaats.
Camping Tamaring, Wildpad 3, 7261 MR Ruurlo. Dit is ook een “Rustpunt”, de pauzeplek tijdens al je wandelingen.<>

 

  • Afstand 8,6 km.<>
  • Honden mogen aangelijnd mee.<>

 

Informatie over de wandeling.
Mooie wandeling door diverse kleine bospercelen en over het natuurgebied Hagenbeek. Je loopt hoofdzakelijk over rustige zandwegen en smalle bospaadjes. In het natuurgebied geniet je van de schitterende natuur, maar houd er wel rekening mee dat in de natte periodes de paden hier erg drassig kunnen zijn.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Informatie over Natuurgebied Hagenbeek.
Natuurgebied Hagenbeek: Dit relatief nieuw natuurgebied is onderdeel van het in totaal 42 hectare groot natuurgebied, gelegen aan weerszijden van de Flierdijk bij Barchem, 3 km vanaf de camping. Het is onderdeel van de ecologische verbindingszone tussen Beekvliet, de Wildenborch en het Grote Veld. Het wordt beheerd door Staatsbosbeheer. De bovengrond van de voormalige landbouwgronden zijn afgegraven. Poelen en houtwallen zijn aangelegd. In het Hagenbeek komt inmiddels zeer bijzondere natuur voor. B.v. veel vlinders. In de hooilanden en natte schraalgraslanden, die worden omlijst met houtwallen, staan inmiddels dotterbloem, gevlekte orchis, rietorchis, parnassia en klokjesgentiaan. De grote gele kwikstaart en de watersnip voelen zich thuis in de vochtige graslanden. In de poelen leven kikkers, padden en salamanders. Al deze natuur gedijt hier voornamelijk dankzij de aanwezigheid van kwelwater uit de ondergrond.

Reacties
Beoordeel deze route
Annemiek Dijksman - op woensdag 21 april 2021 De zoveelste mooi Achterhoek wandeling. Afwisselend en ook de beschrijving van deze wandeling is weer puntgaaf. Hulde aan de beide vrijwilligers die deze wandelingen uitzetten en ook steeds controleren!
Irene - op zaterdag 17 april 2021 Gister deze route gelopen en wat heb ik genoten wat een pracht. Wel kreeg ik natte voeten omdat het wandelpad op een gegeven moment onder water stond maar zelfs dat had zijn charme. Dit is een echte aanrader en ga ik zeker vaker wandelen.
Frank Van Dam - op zondag 4 april 2021 Deze wandeling is geüpdatet en staat voor mij in de top 3 van de wandelingen die zijn uitgestippeld door Ans en Henk van mooi-achterhoek. Een fantastische route met een heel mooi traject door natuurgebied wat voormalige landbouwgrond is geweest. Werd er maar meer grond op deze manier omgevormd. Het is de afgelopen tijd best droog geweest maar desalniettemin waren sommige stukken best nog behoorlijk drassig. Het is dus geen wandeling voor op gymschoenen. Voor Ans&Henk (hoeft dus niet bij de beoordeling op de site gezet te worden). De beschrijving is helemaal top. Kleine aanpassing, er staat er bij 5) Je kunt uit op....ipv je komt uit op
Joke - op zondag 24 januari 2021 Vandaag deze wandeling gelopen, leuke afwisselende route. Hier en daar wat drassig, goed waterdicht schoeisel aan te bevelen. En geen drukte route in deze Corona tijd.
Suzanne Jansen - op maandag 14 december 2020 Beste Mooi Achterhoek, Gisteren hebben de tweede wandeling van jullie website gelopen en het was wederom een topper. Hele mooie route, super leuke routebeschrijving en heerlijk rustig. We zijn echt onder de indruk van de wandelingen die jullie hier belangeloos met ons delen. Ook wij zijn fan. Vriendelijke groeten Suzanne
Kristel - op zondag 20 september 2020 Vanmiddag deze prachtige wandelroute gelopen.De route is erg duidelijk en je loopt door wonderschoon natuurgebied. Echt wel een aanrader!
Helena - op donderdag 10 september 2020 Alle vorige lopers hebben niets teveel gezegd. Wij hebben het gisteren gelopen en het was in één woord: geweldig! Vooral het bospad met de bruggetjes. Routebeschrijving is duidelijk. Zeker een aanrader.
Hermien en Caroline - op woensdag 10 juni 2020 Wat een prachtige, goed uitgezette wandeling in een volstrekt rustige omgeving! Het weer zat mee, de ondergrond was goed begaanbaar en we kwamen vrijwel geen mensen tegen, wel een viertal reeën. Veel mooie smalle, goed begaanbare bospaden, af en toe met bruggetjes en hoog gras langs de kant. Het asfalt met af en toe een fietser, auto of trekker was duidelijk in de minderheid. In het uitgestrekte Natuurgebied Hagenbeek gaf het onlangs kort gemaaide gras duidelijk aan waar het pad loopt, soms ondersteund door een klein geel bordje met een wandelaar erop. Onderweg kwam je regelmatig een bankje tegen. Picknickafval namen we mee naar huis. De volop bloeiende natuur, het vele vogelgezang en de heerlijke rust hebben ons een topdag bezorgd. Een aanrader. We komen beslist terug!
Chris Hogendoorn - op zaterdag 23 mei 2020 Prachtige korte topwandeling. Wat is Hagenbeek een mooi gebied! Het stond er vol mooie bloemen, o.a. verschillende soorten orchideeën. We hebben weer erg genoten van deze Mooi Achterhoek wandeling. Fijn dat dit zo voor iedereen ter beschikking is. Wij zijn fan van Mooi Achterhoek.
Pieter en Christy Vermeer - op donderdag 21 mei 2020 Weer een prachtige wandeling met verrassende paden. Ik ben heel blij dat jullie je wandel ervaringen delen. Nooit geweten dat onze omgeving, waar ik nu bijna 35 jaar woon, zo mooi is. En dat terwijl wij dachten alle mooie plekjes al te hebben ontdekt. Echt super.
Henk Eenink - op dinsdag 21 april 2020 Naar aanleiding van de onderstaande opmerking is de routebeschrijving aangepast.
Rob en Elly - op zondag 19 april 2020 Vandaag weer een mooie wandeling gelopen vanaf camping Tamaring-Natuurgebied Hagenbeek. De route loopt via prachtige, veelal erg rustige natuurgebieden en doordat de natuur zich nu zo uitbundig laat zien en het weer vandaag opnieuw prima was, hebben we weer erg genoten. Kleine opmerking: An het begin van de route moet je op de zandweg "Hardermaat" het eerste bospad links negeren en daarna het eerste bospad linksaf bij het bordje Natuurgebied Erve Kostverloren.Wij konden hier niet in omdat erbij stond afgesloten met tevens een groot hek ervoor. Terug naar het eerste bospad links, daar zijn we helemaal rechtdoor gelopen waarna we uitkwamen op de vijfsprong en schuin rechts de Vordenseweg op kon lopen. Bedankt Henk en Ans voor weer een prima wandelervaring!
Beoordeel deze route