06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Lochem, wandelen rondom kasteel Ampsen.

Rondom kasteel Ampsen en het dorpje Exel.<>

Afstand: 6,6 km.<>

Informatie over de route.<>
Bij deze wandeling loop je vrijwel direct in de richting van het kasteel Ampsen. Via het “Sterrebos” en diverse mooie, rustige bospaden kom je uit in het dorpje Exel. Hierna loop je over enkele brede lanen weer in de richting van het kasteel. Volop genieten dus.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Parkeerplaats aan de weg “Laan Ampsen”: navigatieadres: Laan Ampsen 17, 7241 NG Lochem. Over het algemeen is er bij deze parkeerplaats voldoende gelegenheid om te parkeren.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca onderweg.
In het dorpje Exel: Restaurant Lu-Lin.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Mathilde - op donderdag 24 juni 2021 Vandaag deze prachtige route gelopen en we hebben volop genoten van deze mooie plek in de Achterhoek. Vooral het Sterrebos en al die mooie bomenlanen op de route waren prachtig. Het einde, met het zicht op het kasteel, maakte het helemaal af. Bedankt!
maria - op maandag 14 december 2020 vorige week deze route gelopen vooral het eerste stuk met de dikke oude bomen was prachtig sterrenbos was ook bijzonder om te zien
Marlinda - op zaterdag 14 november 2020 Ik heb deze wandeling vorig weekend gelopen en ik heb echt genoten!
Dick - op dinsdag 27 oktober 2020 Erg mooie route, en wederom prima beschreven! Complimenten voor jullie werk! Op deze herfstdag was het bos uiteraard bezaaid met een tapijt van bladeren, waardoor het niet altijd makkelijk was om te ontdekken waar een pad loopt en waar niet. Daardoor ging het in het Sterrenbos even mis, maar 't was gelukkig niet moeilijk om met behulp van de plattegrond de draad weer op te pakken. Genoten! Voor foto's: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10220863590992083&type=3
Mirjam - op zaterdag 1 augustus 2020 Leuke route, veel onder bomen dus goed te lopen bij hoge temperaturen.
Ria Lübbe - op maandag 1 juni 2020 Parkeerplaats rij je snel voorbij zie je niet direct liggen. Eenmaal geparkeerd zijn we gestart het begon heel prachtig langs eeuwenoude bomen en het landgoed zie je dan recht liggen. Daarna ga je het sterrenbos is met recht een sterrenbos, beschrijving was prima. We hebben erg genoten dankjewel voor het plaatsen van deze wandeling.
Irene - op woensdag 8 januari 2020 Al vaker in dit gebied gewandeld maar nu kwam ik op paadjes waar ik nog nooit geweest was. Erg mooie wandeling.
Yoka - op woensdag 30 oktober 2019 Rust en genieten van het mooie herfstweer was mijn doel. Dat werd meer dan aangenaam ingevuld met deze wandeling. Het parkachtige van het landgoed en het kronkelen over bospaden met zeer gevarieerde beplanting maakt de route alles behalve saai. Dat de wandeling geen verbindingen nodig heeft over doorgaande wegen is een dikke plus. Bovendien is dit een perfecte paddestoelenroute in de herfst.
Liesbeth - op zondag 6 oktober 2019 Wat een mooie en afwisselende route, zeker op een mooie herfstdag! We zijn begonnen bij brasserie de Mölle zodat we na afloop koffie konden drinken ;) Onze foto's staan hier:http://hansenliesbeth.jalbum.net/Kasteel%20Ampsen/
Liesbeth - op zondag 6 oktober 2019 Wat een mooie en afwisselende route, zeker op een mooie herfstdag! We zijn begonnen bij brasserie de Mölle zodat we na afloop koffie konden drinken ;) Onze foto's staan hier:http://hansenliesbeth.jalbum.net/Kasteel%20Ampsen/
Frank - op maandag 30 september 2019 En wéér een leuke wandeling. Erg leuk hoor bestaande wandelroutes worden geïntegreerd in deze route. Mooi rondom kasteel Ampsen gelopen en wat een fantastisch gezicht aan het einde van de route als je de boslaan af loopt met uitzicht op dit kasteel. Complimenten voor de initiatiefnemers van deze site
Dianne - op maandag 21 januari 2019 Prachtige route. Mooie variatie. Genoten van de wandeling.
Beoordeel deze route