06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Lievelde, ontmoet de rust en ruimte.

Lievelde, wandelen in het coulisselandschap.<>

 

Afstand: 6,4 km.<>

 

Informatie over de wandeling.<>

Deze rondwandeling vanuit Lievelde bestaat uit drie verschillende afstanden.

*) De korte wandeling (6,4 km) gaat hoofdzakelijk over zandwegen en enkele rustige landweggetjes.
*) De middellange wandeling (12,3 km) leid je over zandwegen, rustige landweggetjes en over het natuurgebied “Achterhoek Koolmansdijk). Je loopt regelmatig over verrassend leuke wandelpaadjes.
*) De lange wandeling (19,4 km) is een uitdaging voor de geoefende wandelaar, je loopt over zandwegen, rustige landweggetjes, over het natuurgebied “Achterhoek Koolmansdijk), natuurgebied “Zieuwent Baakse Beek” en de bekende “Kerkepaden”.

Deze wandelingen zijn ieder afzonderlijk te downloaden vanaf onze website.

 

Geniet van de rust en ruimte in deze omgeving en de goed onderhouden “Kerkepaden”.

 

In de beschrijving worden bijzonderheden zoals bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.


Reageren. 
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Horeca onderweg.

Geen horeca onderweg. 

 
Parkeren.
Over het algemeen is er voldoende parkeergelegenheid nabij het station. Navigatieadres: Stationsstraat 4, 7137MX Lievelde.

 

Openbaar vervoer.

Lievelde is te bereiken met de bus. Arriva Bus 72, bushalte: Station. Deze bushalte is bij de start van deze wandeling.

Lievelde is te bereiken met de trein. Station Lichtenvoorde-Groenlo. Dit treinstation is bij de start van deze wandeling.

Routebeschrijving / Routekaart / GPS-bestand voor navigatiesystemen zijn te downloaden op deze pagina. 

Reacties
Beoordeel deze route
Janny - op donderdag 21 april 2022 De korte route gelopen, jammer dat er zoveel rechte zandwegen waren.Bijna aan het eind, wat kronkelpaden, wat wel leuk en mooi was.
Margriet de Ronde - op zondag 28 maart 2021 Op deze winderige zondag hebben voor een wandeling gekozen en niet voor een fietstocht. De route van 6.4 km is ons goed bevallen. Je bent snel het dorp uit en de zandwegen zijn goed te belopen. Een kijkje bij de onderduikershut zet je weer met beide benen op de grond, wat leven we hier in Nederland toch in een vredig land.
René & Ellen - op zondag 28 februari 2021 Prachtige route door het mooie Achterhoekse boeren landschap. Even kort (2x 180 meter) van de route afgeweken om de onderduikershut te bekijken en tegen het einde van de route nog een litertje verse melk gekocht bij melkveebedrijf Hulshof. Aanrader 👍👍👍
Henriette - op zaterdag 4 januari 2020 Enkele weken terug samen met onze 2,5 jarige labrador de korte versie gelopen, de 6,4 km. Goed parkeren bij het station en van daaruit dus ook de route gestart. Goed beschreven, bij de Kloosterstraat even verkeerd gelopen, de Gasteveldsdijk opgelopen, terwijl ik gewoon de Kloosterstraat in had moeten lopen, maar dit kwam doordat ik het zelf verkeerd las. Wel even kennis gemaakt met een andere lab en de honden hebben lekker gespeeld, waarna ik weer terug gelopen ben. De verdere route geen problemen en de tekst wel juist gelezen ;) en genoten van de landelijke omgeving. Weet alleen niet of ik de juiste onderduikershut heb gezien. De route liep wel langs een soort van ruïne wat ooit een huis is geweest, lag ook vrijwel direct aan de weg, met het informatiebord van de onderduikershut ervoor. Maar misschien had ik nog iets verder het pad in moeten lopen om de hut te kunnen zien. Veelal onverharde ondergrond maar verder weinig afwisseling, een route door het coulisselandschap waarbij ik slechts 1 andere wandelaar tegen ben gekomen, dus een prima route als je van rust houdt!
Een wandelaar - op zondag 13 oktober 2019 Heb de route van 6,4 km gelopen. Ondanks de regen toch kunnen genieten van de natuur.
Jacinta Olijslager - op zondag 16 september 2018 Wij hebben de 19,4 km gelopen. Wat een fantastische route! Dank jullie wel!
Beoordeel deze route