06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Groenlo, wandelen door Grolle.

Stadswandeling door en om Groenlo.<>

Afstand: 6 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze leuke wandeling door de stad Groenlo leidt je langs vele bezienswaardigheden. Je loopt regelmatig langs de grachten, over leuke bruggetjes en langs de vestingwerken. Ook loop je nog even langs de “Groenlose Slinge” en een klein dierenpark. Een fijne wandeling voor jong en oud, ook geschikt als je met een kinderwagen loopt of gebruik maakt van een rolstoel.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Op de parkeerplaats waar deze wandeling start is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren. Navigatieadres: Wheme 2a Groenlo.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan. Onderweg passeer je nog een honden losloopgebied.

Horeca.
Tijdens deze wandeling passeer je diverse horecagelegenheden.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Deze wandeling is rolstoel vriendelijk, alle paden zijn goed begaanbaar.

Kinderen.
Deze wandeling is door de vele bezienswaardigheden en leuke items zeer geschikt om kinderen mee te nemen.

Reacties
Beoordeel deze route
Hans - op zondag 30 juli 2023 Mooie route door ,,Grolle,,. Soms moet je goed lezen en opletten, maar de beschrijving klopt. Bij punt 6 vervolg je dus gewoon het pad naast het Laantje van Lasonder. Misschien beetje onduidelijk. Wederom bedankt!
mathilde - op zondag 22 augustus 2021 Verrassende tocht met veel bezienswaardigheden door Groenlo en omgeving. De beschrijving was goed.
Carla Beumer - op zaterdag 17 april 2021 De route Groenlo, wandelen door Grolle gelopen, april 2021. Met de auto vanuit Doetinchem naar parkeerplaats Wheme 2a gereden. Mooie route, maar wij zijn niet bekend met deze plaats. Vandaar dat we ondanks de routebeschrijving toch een paar keer verkeerd zijn gelopen en weer terug moesten. Wij dachten b.v. bij Kapotte Brug aan een bruggetje zoals er velen zijn in Groenlo. Zo waren er nog een paar onduidelijke aanwijzingen. Jammer, maar uiteindelijk toch helemaal gelopen. Wel 2x bij mensen moeten informeren of we goed liepen. Is lastig als je niet bekend bent. Verder zeker de moeite waard, een mooie plaats met veel groen, veel water en veel bruggetjes. Aanrader!
Cyriel - op zondag 30 augustus 2020 Fijne toegankelijke route. Het busstation is 5 meter van punt 3, het oude treinstation, dus ook met het OV goed te bereiken.
Yolanda vd BERG - op zondag 28 juni 2020 Mooie route met veel bezienswaardigheden. Was erg verassend . Echt een aanrader.
Richard - op zondag 10 mei 2020 Een leuke afwisselende wandelroute. Deels door de binnenstad, stadsparken, langs het oude station van Groenlo, langs de mooie vestings- en kanonswallen en ook nog een mooie lus door aangrenzend natuurgebied. Gelopen met 2 jonge kinderen (met buggy). Jammer dat het dierenpark door corona gesloten was maar de lus eromheen vinden de kinderen al erg leuk. Routebeschrijving klopt nog voor 100%
Beoordeel deze route