06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Gendringen, wandelen over recreatiegebied Engbergen

Struinen over recreatiegebied Engbergen.<>

Afstand: 7,8 / 12 km.<>

Informatie over de route.<>
Vanaf de parkeerplaats nabij de Kinderboerderij Engbergen in Gendringen loop je direct het recreatiegebied in. Je loopt over mooie wandelpaden, smalle graspaadjes en rustige grindwegen. Regelmatig loop je nabij de rivieren Oude IJssel en de Aa-strang waar je heerlijk kunt genieten van de vele watervogels. De wandeling is uit te breiden met rondje door het Duitse bosgebied “Die Kuhweide” en “Schievekamp”. De afstand van dit extra rondje is 4,2 km. Tijdens regenachtige periodes zijn waterdichte schoenen wel noodzakelijk. 

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Op de parkeerplaats nabij de Kinderboerderij Engbergen, navigatieadres: Ulftseweg 4B Gendringen is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca.
Bij de korte route is op 2,9 km en op 3,3 km horeca aanwezig.
Bij de lange route is op 7,1 km en op 7,5 km horeca aanwezig.

Rolstoeltoegankelijkheid.
De korte route is in de drogere periodes redelijk rolstoeltoegankelijk.

Reacties
Beoordeel deze route
AARD - op zondag 14 november 2021 Afwisselende route, zowel als landschap als de paden. Langs het water op,(veel watervogels), door de weilanden en door het bos. Over fietspaden maar veel over zandpaden. Soms modderig, soms nat maar meestal goed te doen. Verassende paadjes zoals van Armenkerk. Rondje Duitsland afwisselend bos, oud bos en nieuwe aanplant. Beuken, eiken en naaldbos. Veel herksenkringen gezien rond de beukenbomen. Openluchttheater gezien. Het aantal bankjes omderweg valt tegen.
Christy en Pieter - op vrijdag 19 juni 2020 Mooie wandeling. Typisch Duitse bospaden. Paden waar bosvrachtautos over heen gaan. Maar toch wel mooi. Wel beetje asfalt. Maar ja. Ontkom je soms niet aan. Op de terugtocht een lang stuk over een fietspad. Wij dachten dat gaat langs een watertje. dat klopte ook, alleen kon je het watertje vanwege een dijkje niet zien. Fietspad is smal. Ondanks dat het een door-de-weekse dag was, erg druk. En na 1 juni. Dus iedereen dacht dat Corona verleden tijd was. Er mocht weer meer. Dat door veel Nederlanders dan toch weer wordt uitgelegd als "alles mag weer". De meesten gedachtenloos, anderen "als ik er maar het eerst langs kan". Kortom het was weer ouderwets gezellig druk. En zonder Corona ook erg gezellig. Maar er is nu nog steeds Corona. Dus medewandelaars en -fietsers, denk ook wat meer aan uw medemens. Het is domweg gewoon fatsoenlijk respect te hebben voor een ander. Dat je duidelijk maakt dat je hem/haar geen Corona gunt door afstand te houden, rustig te wachten en respectvol 1,5 meter afstand te bewaren. Daar worden we allemaal niet ongelukkiger van.
Hans - op woensdag 22 april 2020 Mooie route met een duidelijke beschrijving. Op sommige paadjes was het moeilijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Vooral als je" tegenlopers" tegen kwam. De meeste wandelaars hielden zich aan de regel en wendden het gezicht de andere kant uit. Bedankt!
Yolanda Alers - op woensdag 15 januari 2020 Deze route afgelopen maandag gewandeld. Schitterende omgeving,zeer afwisselend hoewel het modderig was toch volop genoten. Helaas moesten wij voor de kortere versie gaan i.v.m het vroeg donker worden. De volgende keer pakken we het ommetje in Duitsland ook mee. Mooi Achterhoek weer bedankt!
Henriette - op zondag 5 januari 2020 Vanmorgen samen met onze labrador Boyco de 12 km route gelopen. De route is goed beschreven, geen onduidelijkheden tegen gekomen. Afwisselend en het extra rondje via Duitsland is zeker de moeite waard. Wel hier en daar glibberig en drassig, maar dat heeft de pret niet kunnen drukken. Genoten en wederom n mooi stukje Achterhoek gezien👍. Bedankt voor wederom n mooie route!
henriette salemink - op zaterdag 21 december 2019 Bedankt voor weer een prachtige route!! Vanochtend deze route( lange) gelopen en weer GIGA GENOTEN, ondanks de koude wind en af en toe regen. Sommige stukken waren erg drassig. Normaal ben ik niet zo van het op asfalt lopen, maar vond het nu wel fijn om af en toe op een fietspad te lopen! IN het voorjaar gaan we deze route beslist nog een keer lopen en knopen dan het rondje in Duitsland er bij aan.
Gerrit Garretsen - op zondag 15 december 2019 Dit is een hele mooie zeer afwisselende route zeer goed beschreven (zoals alle routes) en keuze uit 2 afstanden veel bankjes onder weg om te risten en 2 rust plaatsen waar je koffie kunt drinken, en voor de wandelaars die graag een stempel in hun boekje willen die kunnen bij restaurant van Hal terecht dit ligt op de route Gerrit Garretsen
Beoordeel deze route