06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Doetinchem, natuurgebieden Koekendaal en Groenendaal de Zumpe.

Wandelen over de natuurgebieden Koekendaal en Groenendaal de Zumpe.<>

Afstand: 6,2 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze wandeling start in de buurt van het voetbalstadion De Vijverberg. Je loopt al snel het “Natuurpark de Koekendaal” in en even later loop je door een mooi bosgebied. Na enige tijd wandel je langs de beek “Doetinchemse Slinge” en kom je uit bij natuurgebied Groenendaal “Zumpe”. Hier wandel je over diverse mooie paden, die in regenachtige periodes soms erg drassig kunnen zijn. Al met al een mooie afwisselende wandeling, die ook voor kinderen erg leuk is, maar deze wandeling is niet geschikt om met een kinderwagen te wandelen. Waterdicht schoeisel is aan te raden.

Extra informatie.
De begaanbaarheid van deze wandeling is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. In natte periodes zijn enkele paden erg drassig. Ook moet je een kleine waterplas oversteken, bij hoog water kan deze redelijk diep worden. In de routebeschrijving is een omleidingsroute opgenomen. Ook moet je tweemaal een hekwerk over klimmen, dit kan belemmerend werken als je met je hond wandelt of met een kinderwagen.

 

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Bij het startpunt is over her algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren. Met uitzondering van de dagen wanneer voetbalclub De Graafschap een thuiswedstrijd moet spelen. Navigatieadres: parkeerplaats vak P2 aan de Badweg in Doetinchem.

Openbaar vervoer.
Met de trein naar Doetinchem en vanaf het station is het 1,5 km lopen naar het startpunt.

Honden.
Mogen aangelijnd mee.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Deze wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Horeca.
*) In Doetinchem zijn veel horecagelegenheden.

Reacties
Beoordeel deze route
Ria Kooistra - op donderdag 25 februari 2021 Mooie route maar heel jammer dat je overal verkeer hoort. Ook is de route op sommige punten lastig te volgen. Misschien een idee om deze route te markeren? Zou heel fijn zijn.
henriette salemink - op dinsdag 9 februari 2021 Als we 10 sterren hadden kunnen geven, hadden we dat gedaan. We kennen het gebied, maar hadden hier nog nooit gewandeld met sneeuw. Dus nu jullie route maar eens gelopen. GEWELDIG. we voelden ons als kinderen in een soepwinkel. Lieslaarzen hadden we niet nodig, maar we misten nu sneeuwschoenen. De route was door de vele sneeuw PITTIG, maar o zo MOOOOOOOI. Het zonnetje kwam aan het eind van de wandeling. We hebben zoals (bijna) altijd weer een TOP wandeling gehad, dankzij jullie. BEDANKT !!
Beoordeel deze route