06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Harfsen, wandelen naar de Gorsselse Heide

Vanuit Harfsen naar de Gorsselse Heide.<>

Afstand: 15,3 km.<>

Informatie over de route.<>
Vanuit Harfsen loop je al direct het bos in. Via enkele rustige bosgebieden kom je uit in de weidse omgeving van de “Harfensche Enk”, hier loop je over enkele verharde, rustige landwegen. Hierna loop je via het “Natuurpark Calluna” naar de “Gorsselse Heide”. Weer terug naar Harfsen gaat via enkele rustige zandwegen en nog door enkele bossen. Onderweg passeer je ook nog het “Grafmonument Het Hol”. Al met al een zeer afwisselde wandeling.In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Op de parkeerplaats in het centrum van Harfsen is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren. Navigatieadres: Lochemseweg 134, 7217 RL Harfsen.

Honden.
Honden zijn niet toegestaan.

Parkeren.
In het dorp Harfsen zijn voldoende horecagelegenheden. Onderweg kom je langs “Rustpunt ’t Uutblaoshuusken Braakhekke” (na 3,6 km).

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Kees van Heesbeen - op vrijdag 27 mei 2022 Deze prachtige wandelroute brengt je eerst in het mooie coulissenlandschap en later op de Gorsselse heide en door de bossen terug naar Harfsen. Het begin van de tocht in Harfsen is een beetje verwarrend. Er wordt in de routebeschrijving verwezen naar partycentrum Buitenlust, maar dat bestaat niet meer. Het pand zit helemaal dichtgespijkerd en is vervallen. De naam Buitenlust staat er ook niet meer op. Verder is de route goed uitgezet en is het alleen maar genieten. Dank Henk en Ans!!!
Brenda & Roel - op dinsdag 23 maart 2021 23 maart deze mooie route gelopen. Beschrijving en kaart is goed en duidelijk. Leuke slingerpaadjes door bos en later over heidegebied. Gedeelte asfalt -noodzakelijk als verbindingsroute- valt best mee met fraaie uitzichten over akkers. Pluim op de hoed van bedenkers en de organisatie. Hartelijk dank.
Bianca - op vrijdag 22 januari 2021 Wat pratchtig de Gorselse Heide! Leuke route, maar net geen 5 sterren omdat sommige gedeelten over een wat drukkere weg gaan. Gelopen met de beschrijving en gps. Dit ging super goed! Wat een mooi initiatief dat de routes gratis ter beschikking worden gesteld! Dank u daarvoor!
Rie - op zondag 20 december 2020 Mooie afwisselende wandeling door zowel agrarisch-, heide- en bosgebied. 4 sterren waard. Gelopen met GPS. Werkte perfect.
Eppie - op zondag 29 november 2020 Mooie afwisselende wandeling. Zondagochtend bij 1 graad heerlijk gewandeld. Met name het stukje Calluna en Gorsselse hei zijn prachtig. De beschrijving is helder. Compliment aan de organisatie.
T.A. - op zondag 20 september 2020 Deze route heeft zeker mooie aspecten, maar ze werden teniet gedaan door het allesoverheersend geluid van een motorcross. Dus als je kiest voor deze wandeling let dan op of er gecrosst wordt!
Erna - op zondag 17 mei 2020 Mooie route en goed beschreven. Gelopen op 17 mei 2020
Laurens en Marian Sonderen - op dinsdag 5 mei 2020 Een prachtige route gelopen op 5 mei 2020 En goed beschreven
Piet - op zondag 8 maart 2020 Mooie en afwisselende wandeling. Vooral de Gorsselse Heide is een pareltje.
Beoordeel deze route