06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Eibergen, rondom Mallem en het Hoones Bosch.

Eibergen, rondom het buurtschap Mallem en het bosgebied Hoones Bosch.<>

 

Afstand: 13,6 km.<>

 

Informatie over de route.<>
Deze mooie afwisselende wandeling start vanuit het “Wandelpark De Maat” en brengt je al snel naar de “Mallumse Molen”. Je loopt tijdelijk langs de Berkel, waarna je een bezoek brengt aan het bosgebied “Hoones Bosch”. Via enkele zandwegen, welke tussen de diverse akkers lopen, kom je uit in het bosgebied “Woeste Esch”. Terug in Eibergen ga je nog even door het wandelpark, waarna je weer aankomt bij het “Openluchttheater”.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Rondom het “Openluchttheater” is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid. Navigatieadres: Grotestraat 46 te Eibergen.

Openbaar vervoer.
Eibergen is goed met de bus bereikbaar. Buslijn 72, bushalte: Garage Grooters Eibergen. Vanaf deze bushalte is het ong. 250 meter lopen tot aan het startpunt van deze wandeling. Looprichting: je loopt de Grotestraat in en daarna de eerste weg (Maat/Grotestraat) rechtsaf en even later ligt aan je linkerzijde de ingang van het “Openluchttheater”, waar vanaf deze wandeling start. 


Horeca onderweg:
Restaurant Het Mulderhuis

Routebeschrijving / Routekaart / GPS-bestand voor navigatiesystemen zijn te downloaden op deze pagina. 

Reacties
Beoordeel deze route
Carla Venhoek - op vrijdag 7 februari 2020 Een prachtige route, grotendeels onverhard wandelen. Leuke kleine paadjes door het bos en op de grens van bos en boerenland. Ook een mooi stuk langs de Berkel. Een echte aanrader. Duidelijke beschrijving. Wij zijn van van Mooi Achterhoek
hennie en beja - op zondag 29 december 2019 29 december deze prachtige route gelopen. We hebben de ijsvogel gezien, geweldig.
Jolanda ten Have - op zondag 28 april 2019 Prachtige route, beschrijving klopte precies. Echt een aanrader!
Linda Redder - op maandag 8 april 2019 Deze route had ik uitgeprint al een tijdje thuis liggen. Zo lang, dat ik 'em niet meer terug kon vinden toen ik die wilde gaan lopen. Opnieuw uitgeprint, dus. Al wandelend vroeg ik mij af, waarom ik deze route zo lang had laten liggen. Wat een prachtige route! Afwisselender kan haast niet. Groot compliment voor de gekozen weggetjes en paadjes. Absolute aanrader voor iedereen uit de Achterhoek en iedereen die hier op bezoek is. Ik heb in elk geval genoten! Ik ga een (foto-)verslagje plaatsen op mijn pagina.
M. van Lent - op woensdag 2 mei 2018 Mooie afwisselende route. Weer van genoten.
Marian - op zondag 1 oktober 2017 Vandaag voor het eerst een route van jullie gelopen. We hebben ervan genoten! Mooie duidelijke en afwisselende route op een heerlijke najaarsdag. In het bos was het soms erg modderig en nat door werkzaamheden en de vele regen van gisteren. Eenmaal goed op weg geen bankje of picknickplaats meer tegen gekomen, dat was wel jammer. Verder prachtige route!
Yolanda Alers - op zaterdag 6 mei 2017 Vandaag hebben wij deze route gelopen.wat een schitterende wandeling was dit! Wij houden erg van afwisseling en dat was er volop,door het park richting Mallem langs de Berkel waarna we later weer in het bos kwamen met hele leuke paadjes dwars door het bos. Deze is echt de moeite waard en de route beschrijving was zeer duidelijk ook altijd fijn als het klopt. Mijn complimenten echt genoten van deze wandeling gewoon een topper!
Beoordeel deze route