06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Barchem richting kasteel Wildenborch en Medler.

Barchem richting kasteel Wildenborch en Medler.<> 

Afstand: 20 km.<> 

Informatie over de route.<>
Een verrassende wandeling vanuit Barchem richting een tweetal kastelen. Maar in eerste instantie loop je door een stukje van het natuurgebied Hagenbeek. Waarna je via leuke bospaden kasteel Wildenborch bereikt. Je loopt even door het park van dit kasteel en vervolgt daarna de tocht richting kasteel Huize Medler. Via een mooie lange laan kom je uit bij dit kasteel. Op de terugweg naar Barchem loop je nog weer even door het natuurgebied Hagenbeek. 

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling. 

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Parkeren.
Openbare parkeerplaatsen bij het startadres: Eethuis De Kaleberg, Lochemseweg 22, 7244 AB. Over het algemeen is er voldoende gelegenheid om te parkeren.

 

Openbaar vervoer.
Barchem is met de bus te bereiken. Lijn 56, bushalte: Woodbrookers. Je loopt vervolgens richting het dorp en na ongeveer 100 meter, zie je de parkeerplaats aan je linkerzijde.

Een mooi wandelverslag van Linda Commandeur.

Het is altijd raak in de Achterhoek!
Vanmorgen was het ook weer zo geweldig 💚

Op pad met een route van Mooi Achterhoek (ruim 20 km). Van Barchem over ‘nieuwe natuur’ het Hagenbeek, met ook hier heel veel orchideeën, naar buitenplaats Wildenborch. In dit landhuis, vroeger een roofridderslot, woont nog een nazaat van de dichter Staring. Tijdens de wandeling over het landgoed sprongen er opeens twee reeën voor me op het pad.

Daarna door naar kasteel het Medler. Het wordt bewoond door de Baron van Dorth tot Medler, die net z’n hond ging uitlaten. Tenminste dat denk ik: er kwamen een man en twee vrouwen van het privé-gedeelte lopen. Iets verderop, in de lange oprijlaan, kon ik even schuilen voor de regen die opeens met bakken uit de hemel kwam. Gelijk tijd voor een kleine pauze.

Na enkele kilometers kwam ik over de Vordenseweg: een rustige zandweg. Daar hoorde ik geritsel aan de bosrand. Tot m’n verbazing zaten er twee zwarte spechten! Dat is echt mijn wensvogel: relatief zeldzaam en meestal zo schuw dat je hem niet ziet. Zachtjes zakte ik op m’n hurken en daar kwamen ze weer aangevlogen. Zeker tien minuten heb ik ademloos zitten kijken.

Toen het weer begon te regenen liep ik door. Iets verderop getrakteerd met opnieuw twee reeën.

De wandeling ging over smalle bospaadjes, zandwegen en rustige landweggetjes verder. Wat een prachtige route! En dan ook nog van deze mooie Hollandse luchten. Afgesloten met een biertje bij De Kaleberg. Vond dat ik het verdiend had. Bovendien de eerste keer sinds maanden dat ik weer eens op een terras zat.

 

 

Reacties
Beoordeel deze route
Erik Vos - op zondag 9 juni 2019 Prachtige en afwisselende wandeling. Soms over moeilijk te vinden paadjes waar de brandnetels okselhoog staan (lange broek aan en een stok zoeken). Dus de GPS downloaden is heel handig. In juni veel orchideen gezien, veel vogels gehoord. Af en toe een stuk asfalt, maar gelukkig was het niet druk.
Beoordeel deze route