06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Almen door bos en langs water.

Wandelen over landgoed ’t Nijenhuis en langs de Berkel.<>

 

Afstand: 12,1 km.<>

 

Informatie over de wandeling.<>

Deze mooie afwisselende rondwandeling loopt vanuit Almen even door het natuurgebied “Berkel Almen”, langs de rivier Berkel, waarna je al snel door het bosgebied van “Landgoed ’t Nijenhuis” loopt. Aangekomen bij het “Afleidingskanaal” wandel je heerlijk langs de Berkel weer terug naar Almen. Geniet onderweg van de vele watervogels en de kronkelende Berkel.

In de beschrijving worden bijzonderheden zoals bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Waarschuwing.
Deze wandeling loopt gedeeltelijk over een gebied waar ook schapen loslopen. Het gebied is dan alleen maar te bereiken door over enkele ijzeren hekwerken te klimmen. Dat kan dus hinder opleveren als je met een kinderwagen o.i.d. wandelt.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Horeca onderweg.

Na ong. 9 km: Theetuin ’t Besselink. Beperkte openingstijden. Ligt niet aan de route.

Na ong. 12 km: Landhotel “De Hoofdige Boer”.

 
Parkeren. 
Over het algemeen is er voldoende parkeergelegenheid in het dorp Almen. Navigatie-adres: Berkelweg 1, 7218 AS Almen.

 

Openbaar vervoer.
Almen is te bereiken met de bus. Arriva Bus 54, bushalte: De Hoofdige Boer. Deze bushalte ligt op ong. 300 meter vanaf de start van deze wandeling. Vanuit de bushalte loop je richting de kerk en daarna de eerste weg (Berkelweg) linksaf. Deze weg even blijven volgen en je komt uit op de parkeerplaats waar de wandeling start.


Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan. In het eerste gedeelte van de wandeling loop je door een “losloopgebied” voor honden.

 

Zin in een fiets- of wandelvakantie in de Achterhoek? 
Bekijk hier ons unieke vakantie-aanbod.   

Routebeschrijving / Routekaart / GPS-bestand voor navigatiesystemen zijn te downloaden op deze pagina. 

Reacties
Beoordeel deze route
Brenda & Roel - op vrijdag 22 april 2022 Almen en de Berkel geen onbekend gebied voor ons maar steeds weer verrassend mooi. En daar draagt deze route zeker aan bij. Prachtige bomenlanen en sluippaden door bos en dan door landschap van de Berkel. Lunchplek aan haar oever met eend, fuut en meerkoet en fazantenroep en zon over het water. Zo mooi is de Achterhoek! Dankjewel voor duidelijke beschrijving en het weer mogen meegenieten.
Bianca Klumper - op vrijdag 28 mei 2021 Vandaag deze mooie route gelopen. Prachtig langs de Berkel en een mooi bos. Helaas wel wat drassig en plassen door het regenachtige weer de afgelopen dagen. Vandaag zelfs erg warm zo langs het water. Veel vogels, insecten en bloemen gezien. Met de GPS gelopen en goed te doen. Erg leuke route!
Hanneke - op donderdag 13 mei 2021 Deze route is een echte aanrader! Zo mooi, die willen wij zeker vaker gaan lopen. Prachtige natuur, door bos en langs water, goed begaanbare paden. Wij liepen met gps op de telefoon, de route klopte helemaal.Bij de Berkel zijn een paar stukjes dat het pad niet zo vlak langs het water gaat, als de route aangeeft, maar dat wijst zich vanzelf.
Rie - op zaterdag 6 maart 2021 Prachtige afwisselende route. Bosrijke omgeving. Mooie wandelpaden. Daarna langs de meanderende Berkel. Wat een mooi natuurgebied. Een eldorado voor vogels.
Christy en Pieter Vermeer - op woensdag 5 augustus 2020 Prachtige afwisselende route. Fantastisch.
Yvette - op zaterdag 18 juli 2020 Prachtige afwisselende route. Vandaag met zonovergoten weer gelopen, heerlijk eerst verkoeling in het bos. De Berkel is een prachtige meanderen de rivier waar je steeds langs de oever loopt. Echt een aanrader.
Marga - op donderdag 16 juli 2020 Hoewel het een groot deel van de tijd regende, hebben we vandaag genoten van deze prachtige, afwisselende wandeling. Een aanrader!!
Annelies - op donderdag 18 juni 2020 18 juni 2020. Wat een prachtige groene wandeling. Praktisch geen asfalt. We misten onderweg alleen een paar bankjes. Een aanrader
de haas - op zaterdag 13 juni 2020 van de week deze route gelopen. ivm wij in Warnsveld wonen zijn we op een ander punt gestart iets dichter bij huis. Wat een mooie route is het. Vooral het stuk langs de Berkel vonden we erg mooi. Hij is erg afwisselend.
Paul Engelen - op dinsdag 5 mei 2020 Mooie wandeling! Zeer rustig over noordelijke oever van de Berkel. Geen schapen dus hekwerken klimmen viel mee. Ook een fraai stukje landgoed Nijenhuis, voornamelijk bos.
Jolanda - op maandag 4 mei 2020 Vandaag deze route gelopen met m'n dochter. We hebben genoten van deze prachtige, afwisselende wandeling! We kwamen alleen uit op 11,3km (Polar) ipv 12,1km - we hebben de route precies gevolgd.
henriette salemink - op zaterdag 11 april 2020 Gisterochtend deze schitterende wandeling gemaakt. Net als van de week een route in Lievelde, hadden we het gevoel dat we alleen op de wereld waren! Super!!! Even gaat het hele bizare leventje waarin we nu allen zitten naar de achtergrond en doe je nieuwe energie op!
Connie L. - op vrijdag 8 maart 2019 Hele mooie en rustige route. Heerlijk wandelen langs de meanderende Berkel, veel watervogels gezien. Afwisselend met bos en boerenland, veel mooie boerderijen. Almen is een gezellig dorpje met leuke horeca.
Marian van Lent - op zaterdag 28 april 2018 Prachtige afwisselende route.
Beoordeel deze route