06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Over ons

Wij zijn Ans Berendsen en Henk Eenink en wonen in Ruurlo. Wij zijn al een jaar of vijf enthousiaste en fervente wandelaars, die wekelijks ca. vijftig kilometer lopen, altijd trouw vergezeld door ons hondje Dara. Sinds de zomer van 2015 plaatsen wij onder de titel ‘Mooi Achterhoek’ wandelroutes op onze website. Op deze manier kunnen anderen ook meegenieten van onze hobby. Een beetje trots zijn we dan ook op het feit dat één van onze routes is verkozen tot ‘Mooiste wandeling van 2016’.

Routes (printversie en GPS)
We proberen zoveel mogelijk paden en wegen te mijden die al opgenomen zijn in gemarkeerde en bestaande routes en gaan dan ook regelmatig buiten de gebaande paden om. Het struinen is onze uitdaging. Sommige paden zijn dan ook soms enigszins overwoekerd, of wat moeilijker te vinden. Een lange broek en (waterdicht) schoeisel is wel een tip die we je graag meegeven alvorens je de tochten gaat lopen. Een stukje asfalt is soms niet te vermijden, dit schuwen wij dan ook niet.

Startpunten:
De routes starten altijd in een dorp, of op een herkenbaar punt net even buiten het dorp. Ook geven we aan hoe je met het openbaar vervoer het startpunt kunt bereiken. Er zijn langere en kortere routes beschikbaar.

Afstanden:
Mooi Achterhoek 
Deze routes leiden je door de prachtige, wisselende omgeving. Soms verlaten we even de dorpsgrenzen en nemen een kijkje in een nabijgelegen gebied.

Controle:
De routes worden zeer zorgvuldig samengesteld en een aantal malen ‘voorgelopen’ om te checken of ze correct zijn omschreven. Uiteraard worden de routes na publicatie ook regelmatig door ons gecontroleerd.

Foto’s:
Tijdens onze wandelingen maken we veel foto’s, deze vind je op deze website en op onze facebookpagina: Mooi Achterhoek. Op deze manier kun je alvast meegenieten van de routes die wij wandelen.