06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Nieuws

Recensies van gasten. (21 april 2017)

Wat hebben wij een prachtige vierdaagse wandeltocht gehad. Mooie routes, prachtig weer en een hartelijke ontvangst bij onze B&B s. We kijken al uit naar de volgende!De mooiste wandeling van 2016

De website heeft de mooiste wandeling van 2016 uitgeroepen op basis van door gebruikers gedownloade en daarna gelopen wandelingen. In 2015 zijn meer dan negenhonderdduizend wandelingen gedownload, melden de initiatiefnemers. De keuze van de mooiste wandeling is gemaakt op basis van een voorselectie.

IMG_5437

De prijswinnende wandeling voert vanaf het Kerkplein in Ruurlo eerst het gebied Ruurlose Broek in, om via de Baakse Beek via de buurtschap De Bruil weer terug te keren naar het dorp. De tocht is zo’n twintig kilometer lang en voert onder meer langs weilanden. Na enige tijd komen de wandelaars in de omgeving van de Baakse Beek terecht en gaat de tocht over bospaden. Wandelaars roemen in hun reacties op de site de afwisseling van brede zandwegen en smalle bospaadjes.Artikel uit het Naober-magazine 2016.

Wandeltochten van Mooi Achterhoek

Ans Berendsen en Henk Eenink hebben veertien wandelroutes uitgezet en beschreven onder de noemer Mooi Achterhoek. De wandeltochten zijn ieder moment te downlaoden en te lopen.

De wandeltochten Mooi Achterhoek worden geschreven, gemaakt en vele malen nagelopen door Berendsen en Eenink. "Wij doen dit puur van uit onze hobby en willen anderen daar graag in mee nemen. De wandeltochten worden zorgvuldig beschreven en daar waar mogelijk over de onbekende wandel - en veelal weinig belopen - paden geleid. In de routebeschrijving plaatsen we veelal een link naar de website van de bezienswaardigheden, horecagelegenheden en B & Bs die aan de route gelegen zijn. De tochten starten altijd vanuit een Achterhoeks dorp en hebben een lengte van 15 km tot ong. 20 km.

Het duo is met deze hobby gestart in juni 2015 en heeft inmiddels een veertiental routes beschreven, waarvan negen uit Ruurlo, twee vanuit de Veldhoek en drie stuks vanuit Barchem. "Momenteel zijn we bezig met een aantal routes vanuit Hengelo (GLD). De routebeschrijvingen en de GPX-tracks zijn te downloaden via Mooi Achterhoek. Met enige trots kunnen we zeggen dat er in november 2015 al meer 2.000 personen deze routes hebben geraadpleegd. Tevens hebben we al diverse positieve reacties van wandelaars mogen ontvangen." Tijdens het uitzetten en controleren van onze wandeltochten maken we beide vele foto’s, welke daarna te bekijken zijn op onze Facebookpagina Mooi Achterhoek. Ook hier zijn we blij met de vele positieve en leuke reacties van alle bezoekers.