06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Vorden, drie kastelen wandeling.

Drie kastelen wandeling Vorden.<>

 

Afstand: 10,7 km.<>

 

Informatie over de route.<>
Rondom het dorp Vorden staan diverse kastelen met goed onderhouden landgoederen. Deze wandeling leid je langs een drietal van deze kastelen. Vanuit het dorp loop je eerst langs het kasteel “Den Bramel”en via het mooie landgoed “t Enzerinck”kom je bij het “kasteel “t Enzerinck”. Van hieruit gaat de tocht via mooie en rustige bospaden richting het kasteel Vorden

 

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling. 

 

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Parkeren.
In het dorp is over het algemeen voldoende parkeergelegenheid. Navigatieadres: Dorpsstraat 1, 7251 BA  Vorden.

Rolstoeltoegankelijkheid. 
Tijdens drogere periodes is deze route redelijk rolstoeltoegankelijk.

Openbaar vervoer.
*) Trein.
Vorden is bereikbaar met de trein. Het station ligt op loopafstand (ong. 600 meter) van het centrum. Vanaf het station loop je rechtdoor de Stationsweg in en aan het eind van deze weg, ga je rechtsaf de Dorpsstraat in. Even later ligt aan je rechterzijde de parkeerplaats waar de wandeling start.
*) Bus.
Vorden is bereikbaar met de bus. Uitstappen bij bushalte Centrum en je staat precies op de plek waar ook de wandeling start.

Reacties
Beoordeel deze route
Vanessa - op zaterdag 3 december 2022 Een paar weken geleden deze wandeling gemaakt. Mooie wandeling met duidelijk route omschrijving
Marian - op woensdag 19 januari 2022 Weer een route met veel asfalt aan het begin en aan het eind. Niet onze favoriet. Maar ondanks dat toch een mooie route met veel bezienswaardigheden.
Anneke - op donderdag 6 januari 2022 Deze wandeling op 6 januari gelopen. Een prachtige zonnige dag. Mooie afwisseling van weilanden en bos, met drie mooie kastelen onderweg. Ook grootvaders huisje was zeer de moeite waard.
Petra de Haan - op dinsdag 31 augustus 2021 Vandaag 31 augustus deze prachtige, afwisselende wandeling gemaakt. Goed begaanbare paden. Onze bejaarde viervoeter kan de afstand niet meer zo goed aan en mag zo nu en dan in de kar. Dit is prima te doen. Ondanks het prachtige wandelweer was het mooi rustig lopen. Deze wandeling is zeker een dikke aanrader.
Jan ten Have. - op zondag 30 mei 2021 Vandaag 30 mei deze prachtige route onder fraai zonnig weer met de familie gelopen, echt een hele mooie route, paden goed begaanbaar en lekker rustig ondanks het mooie weer was het onderweg niet druk, goed kunnen genieten van de mooie natuur. enige opmerking tot aan het 2e kasteel zijn er nagenoeg geen banken/rustplaatsen. Zeker voor herhaling vatbaar !!!
Maria - op zaterdag 24 april 2021 Op maandag 19 april deze wandeling gelopen, het was een beetje een rommelige wandeling. Mede doordat er veel bomen gekapt worden en de route soms loopt over grote bospaden waar veel grote voertuigen met rupsbanden rijden.
Pauline de Vries - op zaterdag 6 maart 2021 Heb deze route al eerder gedaan en ga hem weer doen. Ben ontzettend blij met deze site want mooie routes en duidelijke beschrijving. Dank.
Anja Vos - op maandag 1 februari 2021 Mooie afwisselende route, prachtige kastelen. Zeer duidelijke beschrijving.
M&J - op zondag 3 januari 2021 Mooie afwisselende route. Tevens goed te lopen met een kinderwagen. We gaan deze wandeling in het voorjaar nogmaals lopen.
Ellen Brinkman - op dinsdag 1 december 2020 Deze wandelroute was zeer de moeite waard. Erg gevarieerd. Genoten van de prachtige natuur en de mooie kastelen.
Dick - op maandag 3 augustus 2020 Wederom een fijne route van Mooi-Achterhoek. Goed beschreven, zeer de moeite waard. Foto's: https://www.facebook.com/sanderman26/media_set?set=a.10220276937086102&type=3
Marijn - op zaterdag 6 juni 2020 Vorige week deze route gewandeld. Erg de moeite waard, duidelijke routebeschrijving. Mooi afwisselendr route.
Maaike - op vrijdag 27 maart 2020 Maart 2020 Mooie route met steeds weer een verrassing in de vorm van een mooi vennetje, prachtig kasteeltje of leuke wetenswaardigheid. Grote pluim voor de zeer duidelijke routebeschrijving.
henriette salemink - op zondag 10 november 2019 Vanochtend deze PRACHTIGE route gelopen. Wat hebben we genoten van de Mooie natuur, de kleurenpracht en het heerlijke zonnige wandelweer.
Yolanda Alers - op zondag 31 maart 2019 Dit was weer een fantastische route in een hele mooie omgeving. Twee van de drie kastelen hadden wij nog nooit gezien maar die waren schitterend...en natuurlijk de route zelf veel afwisseling en weer zeer duidelijk beschreven. Mijn complimenten!
Beoordeel deze route