06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek XL: Almen, rondom de rivier Berkel.

Wandelen langs de Berkel en over landgoederen.<>

Afstand: 20,7 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze afwisselende rondwandeling, vanuit het dorp Almen, gaat eerst een stukje langs de rivier Berkel. Hierna loop je het “Landgoed ‘t Nijenhuis” in en even later kom je uit op het “Landgoed de Voorst”. Uiteraard loop je hierbij nog even langs de “Buitenplaats Huis De Voorst”. Via het dorp Eefde loop je in de richting van het dorp Warnsveld en loop opnieuw weer even langs de Berkel. Hierna loop je al snel door het Kapperbos. Via de goed onderhouden bossen van Landgoed t Velde kom je uit bij de rivier Berkel. Hier loop je enige tijd langs deze rivier, in de richting van het dorp Almen. Geniet hier van de vele watervogels die in en rond de Berkel vertoeven. Je wandelt daarna rond en door het dorp Almen. Tip: trek waterdichte schoenen aan.

Deze wandeling is een combinatie van twee bestaande wandelingen nl: Mooi Achterhoek: Almen door bos en langs water en Mooi Achterhoek: Warnsveld, landgoederen en de Berkel. Deze wandeling kun je ook starten vanuit Warnsveld. Klik hier om de wandelimg vanuit Warnsveld te downloaden. 

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren. 
Over het algemeen is er voldoende parkeergelegenheid in Almen. Navigatie-adres: Berkelweg 1, 7218 AS Almen.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele (soms drassige) paden is deze wandeling niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Horeca.
*) In de dorpen Almen, Eefde en Warnsveld.


Reacties
Beoordeel deze route
Roelf Pot - op vrijdag 25 december 2020 Ik woon vlak bij een deel van deze route. Hij is erg mooi en rustgevend. Echter: In het najaar en de winter zijn her en der stukjes van de route langs de Berkel drassig en kunnen schoenen vies worden. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat niet iedereen daar op voorbereid is.
Beoordeel deze route