06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek lang: Lievelde, ontmoet de rust en ruimte.

Lievelde, wandelen in het coulisselandschap.<>

 

Afstand: 19,3 km.<>

Honden zijn niet toegestaan.<>

 

Informatie over de wandeling.<>
Deze rondwandeling vanuit Lievelde bestaat uit drie verschillende afstanden.

*) De korte wandeling (6,4 km) gaat hoofdzakelijk over zandwegen en enkele rustige landweggetjes.
*) De middellange wandeling (12,3 km) leid je over zandwegen, rustige landweggetjes en over het natuurgebied “Achterhoek Koolmansdijk). Je loopt regelmatig over verrassend leuke wandelpaadjes.
*) De lange wandeling (19,4 km) is een uitdaging voor de geoefende wandelaar, je loopt over zandwegen, rustige landweggetjes, over het natuurgebied “Achterhoek Koolmansdijk), natuurgebied “Zieuwent Baakse Beek” en de bekende “Kerkepaden”.

Deze wandelingen zijn ieder afzonderlijk te downloaden vanaf onze website.

 

Geniet van de rust en ruimte in deze omgeving, de mooie natuurgebieden en de goed onderhouden “Kerkepaden”.

 

In de beschrijving worden bijzonderheden zoals bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.


Reageren. 
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Horeca onderweg.
Geen horeca onderweg. 


Parkeren. 
Over het algemeen is er voldoende parkeergelegenheid nabij het station. Navigatieadres: Stationsstraat 4, 7137MX Lievelde.

 

Openbaar vervoer.
Lievelde is te bereiken met de bus. Arriva Bus 72, bushalte: Station. Deze bushalte is bij de start van deze wandeling.

Lievelde is te bereiken met de trein. Station Lichtenvoorde-Groenlo. Dit treinstation is bij de start van deze wandeling.

Reacties
Beoordeel deze route
Hans - op maandag 9 november 2020 De natuurgebieden waren mooi tijdens deze wandeling. Soms zaten er ook lange wegen in, maar volgens mij kan dat in dit gebied bijna niet anders. Ik kon tenminste flink doorstappen! Bedankt.
Jochem - op zondag 11 oktober 2020 Heel erg leuk, mooi en afwisselend. Veel onverharde paden, door bos, langs waterlopen, boerderijen, weilanden, akkers, natuurgraslanden, etc. Bij Zieuwent zijn we even via een klompenpad afgeslagen naar het dorp voor een lunch bij het Witte Paard. Een echte aanrader deze wandeling!
P.E. Vermeer - op donderdag 7 mei 2020 Tja, ik ben mooi-achterhoek dankbaar voor alle nieuwe wandelingen die ik via hen heb ontdekt. Erg veel mooie wandelingen. Dus daar voor mijn dank. Van deze route hebben we niet helemaal alles gelopen. Dus mijn oordeel is misschien niet geheel correct. Vanaf de Tankweg hebben we de route links op het kaartje gelopen. Dat was eigenlijk alleen op een rechte asfalt wegen. Alleen het natuurgebied was mooi. Maar op de het deel van de wandeling dat wij hebben gelopen was dit maar een klein stukje. Maar ja, het kan niet altijd mooi zijn. Je hebt ook slechte wandelingen nodig om beter de andere wandelingen te kunnen beoordelen en te waarderen. In zijn algemeenheid ben ik mooi-achterhoek dankbaar voor de vele mooie ontdekkingen die ik heb mogen meemaken via hun wandelingen in een gebied waar ik al 35 jaar woon en nog nooit geweest was.
hennie en beja - op maandag 20 januari 2020 Mooie route we hebben hem 19 januari gelopen.
Beoordeel deze route