06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Aalten, in en rondom het grensdorp.

Wandelen over de glooiende paden van Aalten.<>

Afstand: 8,8 km.<>

Informatie over de route.<>
Je wandelt eerst over rustige landweggetjes en mooie zandwegen, waarna je via het “Vrijerslaantje” en “Nannielaantje” Aalten in loopt. In het dorp loop je veelal langs de beek “Boven Slinge” en over leuke smalle paadjes. Op de terugweg kun je even genieten van het glooiende landschap.

 

Let op: bij deze wandeling steek je regelmatig drukke “N”-wegen over.

 

In de beschrijving worden bijzonderheden zoals bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

 

Horeca.
Bij het begin- en eindpunt.

 

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.


Parkeren. 

Over het algemeen is er voldoende parkeergelegenheid.

 

Startadres.
Parkeerplaats tegenoverPartycentrum ’t Noorden, navigatieadres: Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA in Aalten

 

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Reacties
Beoordeel deze route
Henry Reijerink - op zondag 14 november 2021 Prachtige afwisselende route met een stukje door het dorp. Mooie weggetjes met wijdse uitzichten en zoals altijd was de route van de wandeltocht perfect aangegeven.
Corine te Pas - op maandag 18 oktober 2021 Prachtige route, echt een aanrader. Zo zie je Aalten eens van de andere kant! šŸ‘
Ida - op donderdag 5 augustus 2021 Ans en Henk, wat 'n prachtige wandeling is dit weer! Ondanks dat de maĆÆs hoog staat en er dus veel uitzichten weg zijn geeft dat ook wel weer een soort knusheid - Ć©n schaduw met zon en warmtešŸ˜‰ Dacht al veel weggetjes en paadjes te kennen rondom Aalten maar deze route is toch weer 'n ontdekking, ik ga 'm in een ander seizoen zeker ook nog een keer lopen.
Henriette - op dinsdag 20 juli 2021 Leuke afwisselende route rondom Aalten. GENOTEN.
maria - op zondag 3 januari 2021 prachtige route, ook door Aalten langs de Boven-Slinge
RenƩ en Karin Vergeer - op zaterdag 28 november 2020 Prachtige route waarbij moet worden opgemerkt dat we nog nooit zo'n goede en gedetailleerde routebeschrijving hebben meegemaakt. Je moet toch wel van heel goede huize komen om met deze beschrijving ergens de fout in te gaan. Klasse: petje af voor route, kaart en beschrijving.
berlize oltvoort - op zaterdag 6 juni 2020 Een hele mooie route, prima beschreven! In deze corona-tijd stond bij camping Walfort tot onze verrassing een mobiele broodjeskraam, waar we een kopje koffie dronken met een broodje, het leek wel vakantie!
Reinie - op zondag 28 oktober 2018 Afwisselende route,leuke smalle paadjes.
Yolanda Alers - op zondag 14 oktober 2018 Echt een hele leuke wandeling,veel afwisseling ook langs de rand van Aalten,dat was voor ons helemaal nieuw. Aangezien wij regelmatig rondom Aalten wandelen,kwamen we nu op hele andere plekken. Het is ook een hele mooie omgeving. Mooi Achterhoek weer hartelijk bedankt voor deze mooie route,deze gaat weer in een map met wandelingen van jullie!
Beoordeel deze route