06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Struinen rondom Steenderen

Rondje Steenderen en door het stadje Bronkhorst.<>

 

Afstand: 8,5 km.<>

 

Informatie over de wandeling.<>

Deze wandeling leid je al snel over enkele verrassende smalle paadjes, waarbij je soms de zware drassige kleigrond moet trotseren. Je loopt langs de beek “Grote Beek” en passeert hierbij de “Bronkhorster Molen”. Hierna breng je een kort bezoek aan het idyllische stadje Bronkhorst, waarna je via een pad langs de waterplas “Molenkolk” het dorp Steenderen weer bereikt. 

In de beschrijving worden bijzonderheden zoals bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

 
Reageren.

Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Horeca onderweg.

In het stadje Bronkhorst zijn diverse horecagelegenheden.

 
Parkeren.

Over het algemeen is er voldoende parkeergelegenheid in het dorp Steenderen. Navigatie-adres: Dorpsstraat 20, 7221 BP Steenderen.

 

Openbaar vervoer.

Steenderen is te bereiken met de bus. Arriva Bus 82, bushalte: Dorp. Deze bushalte is bij de parkeerplaats waar ook de wandeling start.

 
Honden.

Honden zijn niet toegestaan.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Tijdens de drogere periodes is deze wandeling redelijk rolstoeltoegankelijk.

Reacties
Beoordeel deze route
Heidi & Loes - op zaterdag 29 mei 2021 Prachtige route, de informatie die vooraf wordt gegeven is helemaal waar. Wij hebben genoten vandaag, maar dat doen wij vaker bij de wandelingen van mooi Achterhoek.
Christy en Pieter Vermeer - op donderdag 25 juni 2020 Mooie wandeling. Jammer dat het nog Corona tijd is, maar anders is een terrasje in Bronkhorst mooi rustpunt. Ook nu terrasjes open mogen vond ik het een te groot risico want de terrasjes waren overvol en helaas deed iedereen alsof Corona al weg is. Maar toch een mooie wandeling al zit er op de terug weg een behoorlijk stuk asfalt in dat ik niet mooi vond. Maar het was de wandeling wel waard.
Martijn&Elise - op donderdag 7 mei 2020 Dinsdag 5 mei, bevrijdingsdag, deze route gewandeld. Heel relaxte wandeling van Steenderen richting het altijd leuke mini stadje Bronkhorst. In deze droge periode was er nergens sprake van drassig, eerder stoffig ;-), maar dat mocht de pret niet drukken. Er zijn inderdaad een aantal best verrassende paadjes in deze wandeling.
Beoordeel deze route