06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Sinderen, bosgebied Idink

Heerlijk wandelen door het bosgebied Idink.<>

Afstand: 9,4 km.<>

Informatie over de route.<>
Vanaf de parkeerplaats aan de Idinkweg loop je eerst over mooie paden en een enkel stukje asfalt om vervolgens het bosgebied “Idinkbos” door te struinen. Hierna loop je enige tijd over de zandweg/asfaltweg Idinkweg, waarna je opnieuw enige tijd door het bosgebied dwaalt. Zorg in regenachtige periodes voor waterdichtschoeisel.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Parkeerplaats aan de Idinkweg. Navigatieadres: Toldijk 9, 7065 AL Sinderen.

Horeca.
Op 6,5 km is horeca aanwezig. In het najaar zijn hier beperkte openingstijden van toepassing.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele onverharde bospaden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Pieter en Christy Vermeer - op dinsdag 3 mei 2022 Een prachtige wandeling. Als je op de parkeerplaats bent denk je eerst even waarom niet dat mooie pad i.p.v. naar het asfalt?! Maar dat is maar een klein stukje en via dat mooie pad kom je terug. Verder is het een aaneenschakeling van weilanden met mooie uitzichten, bossen met mooie bospaden en sloten. Pas na 6,5 km (na de koffie boerderij) is het even schrikken en volgt een recht stuk asfalt van ongeveer 700 à 800 meter in een minder fraaie omgeving. Maar daarna ga je het bos weer in en het is de moeite waard (zodat je het asfalt weer snel vergeten bent). Al met al een schitterende wandeling. Over de eigen weg het volgende: Een eigen weg is in Nederland in principe voor iedereen toegankelijk. Het betreden van andermans grond is namelijk toegestaan, behalve als de grond is afgesloten, er schade ontstaat, of door de eigenaar kenbaar wordt gemaakt dat het betreden verboden is, bijvoorbeeld door een bordje "Verboden toegang voor onbevoegden. Art. 461[1] Wetb. v. Strafr." (bron Wikipedia).
A en L - op zondag 9 januari 2022 Het heeft dit weekend veel geregend en de beschrijving geeft het al aan: dan waterdicht schoeisel. Het was vandaag erg modderig. 1 fiets/wandelpad (Welsinkpad) stond zozeer onder water dat we er eigenlijk niet door konden. De route heeft ons aangenaam verrast. Wisten niet dat het daar zo mooi is. Veel wandelaars gezien, favoriet gebied. Bij een koffieboerderij zou je een heerlijk kopje koffie drinken, erg mooi aangelegd, mooie speeltuin. Opvallend waren de vele bankjes onderweg. Vervelend was dat een bewoner van straat De Vriezelaar ons toeschreeuwde dat het een "eigen weg" is. Wij weten eigenlijk niet of een wandelaar op een " eigen weg" mag lopen. Later zagen we wel een bord "alleen bestemmingsverkeer".
Beoordeel deze route