06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Ruurlo richting Everwenninkhoek.

Ruurlo richting Buurtschap Everwenninkhoek.<>

 

Afstand: 8,9 km.<>

 

Informatie over de route.<>
Deze leuke rondwandeling rondom buurtschap Everwenninkhoek loopt hoofdzakelijk over mooie rustige zandwegen, waar je heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte die deze omgeving biedt. Halverwege deze route zijn enkele verrassende wandelpaden opgenomen, die deze wandeling nog aantrekkelijker maakt. Via het bosgebied De Meene loop je weer terug naar het dorp.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren. 
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 
Parkeren.
In het dorp is over het algemeen voldoende ruimte om te parkeren. Navigatieadres startpunt: Kerkplein 20, 7261 AZ Ruurlo.

Openbaar vervoer.
Gebruik maken van de trein en bus is ook simpel, op ong. 500 meter van het Kerkplein ligt zowel het trein- als busstation.


Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Anja Vos - op woensdag 28 april 2021 Gisteren op Koningsdag deze route gelopen. Een heerlijk rustige wandeling met prachtige vergezichten en leuke paadjes door de weilanden. Route was prima te volgen, zeker een aanrader. Het mooie weer was natuurlijk ook mooi meegenomen.
Wiggers - op donderdag 15 april 2021 Weer een erg leuke route, en maar een klein aantal kilometers van onze woonplaats. Paadjes die je zelf niet zou vinden. (met name die links langs de sloot na nr 3/5 😁) En de bebouwde kom van Ruurlo er in is gewoon heel handig om te parkeren! Bedankt weer van ons.
Kim - op zondag 21 maart 2021 Mooie route om te wandelen veel rustige stukken en niet heel erg toeristisch. Een stukje van de route vonden we niet helemaal duidelijk. Hierdoor zijn we 2 km om gelopen haha. We gaan deze route ook nog een keer lopen als alles weer in de bloei staat! Het gedeelte door het dorp is niet heel lang en je komt er wel langs leuke tentjes, waar we zeker heen gaan als ze weer open gaan. Zeker een aanrader!
Yolanda Alers - op dinsdag 12 januari 2021 Deze route hadden wij drie weken eerder al gelopen,maar gewoon niet goed gelezen en een paadje gemist langs het beekje en daardoor het bospaadje gemist. (onze eigen schuld) Daar kwamen wij te laat achter,dus vandaag wel goed opgelet. Echt een leuke afwisselende wandeling.
Christy en Pieter Vermeer - op maandag 25 mei 2020 Ook weer een fantastische wandeling met veel verrassende paadjes door weilanden en door bos. Het stuk door Ruurlo hadden wij er uit gegooid. Maar voor mensen die ervan houden ook stukjes door een dorp te lopen zal ook dat deel mooi zijn. Verder was de aanwezigheid van asfalt beperkt.
Leo - op zaterdag 9 mei 2020 Verrassend mooie route. We wonen in Ruurlo en toch weer nieuwe paadjes ondekt!
Beoordeel deze route