06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Ruurlo, Camping Tamaring - Bosgebied t Rijkenbarg.

Startplaats. 
Camping Tamaring, Wildpad 3, 7261 MR Ruurlo. Dit is ook een “Rustpunt”, de pauzeplek tijdens al je wandelingen.<>

 

  • Afstand 5,2 km.<>
  • Honden mogen aangelijnd mee.<>

 

Informatie over de wandeling.
Leuke korte wandeling door het bosgebied t Rijkenbarg. In het begin loop je over leuke smalle bospaadjes en daarna over een stukje asfalt. Je eindigt weer in het bosgebied en loopt vervolgens nog langs de handwijzer van “De Zevensprong” Hier zijn in het verleden filmopnames gemaakt van de bekende tv-serie “De Zevensprong”.


Reageren. 
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Zin in een fiets- of wandelvakantie in de Achterhoek? 
Bekijk hier ons unieke vakantie-aanbod. 

 

Routebeschrijving / Routekaart / GPS-bestand voor navigatiesystemen zijn te downloaden op deze pagina. 

Reacties
Beoordeel deze route
Barbara van Veen - op maandag 21 november 2022 Leuke korte route, bospaadjes waren leuk. Iets teveel asfalt voor mij vanaf het middengedeelte van de route. Ik heb m op een rustige herfstmaandag gelopen, dan is het heerlijk rustig. Samen met m’n hond, voor hem was dit een prima route. Mooie omgeving weer. De route omschrijvingen kloppen altijd als een bus! Op naar de volgende!
Anton en Margriet - op zondag 10 april 2022 Op deze zonnige maar toch winderige zondagmiddag hebben we dit keer een kortere wandeling vanaf Camping Tamaring gelopen. Wanneer je de Barchemseweg bent overgestoken, loop je het eerste stuk in het bos enigszins evenwijdig aan de weg. Het was druk dus het nodige autogeluid. Daarna ga je dieper het bos in en wordt het lekker rustig. Het pad wordt verderop smaller en hier moet je echt achter elkaar lopen. Bij de sloot gekomen, we wisten dat het pad nat kon zijn, was het wel blubberig. Ach ja, er zijn ergere dingen. Eenmaal op de verharde weg kan je weer lekker naast elkaar doorstappen. De bewoner van Haytinksdijk 12 heeft voor een fijne bank met tafel gezorgd om even te pauzeren. Zou die plek bezet zijn, geen nood, even verder op zo'n 100 meter van elkaar zijn twee picknicktafels voor zelfs vier wandelaars of meer. Natuurlijk moet je aan het eind van de wandeling de Barchemseweg weer oversteken, maar ondertussen hebben genoten van de lentegeluiden van de vogels, de mooie wolkenpartijen en de de enorme hoeveelheid bosanemonen onderweg.
jfg - op zaterdag 7 november 2020 j
Beoordeel deze route