06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Ontdek Lochem.

Wandelen door de wijk Berkeloord, langs de Berkel, over de Paasberg en door de binnenstad.<>

 

Afstand: 8,2 km.<>

 

Informatie over de route.<>

Deze rondwandeling start vanuit Lochem en loopt over soms verrassende paadjes en regelmatig langs de rivier “Berkel”. Geniet in de wijk “Berkeloord” van de schitterende villa’s en de prachtige vijvers. Je loopt langs kasteel “De Cloese” en gaat vervolgens de “Paasberg” over en passeert hierbij  de “Watertoren”. Voordat je de binnenstad van Lochem bereikt, loop je nog langs de mooie grachten, “het Bleekhuisje” en de “Joodse Synagoge”. Volop genieten dus van het prachtige stadje Lochem.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

 

Horeca onderweg.

Aan het begin en eind van deze wandeling zijn er veel horecagelegenheden.

 
Reageren.

Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.


Parkeren. 

Bij station Lochem. Navigatieadres: Stationsweg 1, 7241 CT Lochem.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Geeske - op zondag 4 april 2021 Zeer geschikt om in voorjaar te lopen omdat de bloemen in de tuinen van de villa’s prachtig bloeien. Verder afwisselende route met ook stukje stad. Zeer fotogeniek centrum. Daarbij hoort natuurlijk wel verharde weg. Ook stukje buiten af over onverharde wegen. Echt de moeite waard
Rie - op zondag 21 maart 2021 Mooie gevarieerde wandeling als je 2 uurtjes wilt wandelen. Af en toe een steile helling, maar voor de reguliere wandelaar goed te doen. Gelopen via GPX. Werkt perfect.
Frank - op woensdag 2 oktober 2019 Wat een leuke wandeling. Ik dacht dat de mooiste villa's in Wassenaar staan maar dat is een misverstand, ze staan in Lochem. Ik kom al heel wat jaartjes in Lochem maar ga dan altijd naar het gebied rondom de kerk. Deze wandeling laat veel meer van Lochem zien. Niet alleen bebouwd gebied maar ook de vele graslanden/akkers en bosgebieden. Weer genoten van deze goed beschreven route
Fam de Lange - op maandag 25 maart 2019 Prachtige afwisselende wandeling, goed beschreven. Wij zijn begonnen in het centrum van Lochem na een lunch bij Daily-inn (aanrader!)
Annemarieke - op zondag 24 februari 2019 Vrijdag deze route gelopen. Het mooie weer werkte natuurlijk mee maar ik vond het een mooie route! Erg afwisselend en vooral erg goed beschreven!! Zelfs ik ben niet verdwaald :-)
M.van Lent - op donderdag 10 mei 2018
Beoordeel deze route