06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Ontdek Borculo (Slinge)

Rondom de Slinge.<>

Afstand: 9,9 km.<>

 

Informatie over de route.<>

Deze rondwandeling start in Borculo en leid je langs diverse mooie en interessante bezienswaardigheden in en rondom deze stad. Nadat je het centrum hebt verlaten, wandel je via enkele verharde wegen en mooie, rustige paadjes richting de “Slinge”. Hier geniet je van de schitterende natuur rondom deze beek. Je loopt langs “Boerderijmuseum De Lebbenbrugge” en je steekt de Slinge over met het “voetveer”. Via het “Jan Ribberspad” loop je weer terug naar Borculo. Kortom: één en al genieten.  

 

In de serie “Ontdek Borculo” zijn twee wandelingen beschikbaar, de wandeling “Rondom de Berkel” is ook te downloaden via onze website.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling. 

 

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Parkeren.
Op parkeerplaats aan de Pagendijk, waar ook deze wandeling start, is over het algemeen voldoende plek om je auto te parkeren.

 

Openbaar vervoer.

Borculo is goed bereikbaar met de bus. Buslijn 23, halteplaats: Cycloonpark. Vanaf deze halte loop je richting het centrum en na ong. 150 meter ligt aan je rechterzijde de Pagendijk.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege enkele bospaden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Routebeschrijving / Routekaart / GPS-bestand voor navigatiesystemen zijn te downloaden op deze pagina. 

Reacties
Beoordeel deze route
Wilma R - op donderdag 2 januari 2020 Op 8 november deze route gelopen. Helaas miezerde het maar het is een erg mooie route met veel afwisselingen in landschap.
Gerrit-Jan van den Berg - op donderdag 25 april 2019 Deze wandeling nog maar eens gelopen omdat Borculo zo leuk is. Het was er echt wandelweer voor. Er is wat veranderd in de route maar dat mail ik wel.
GJ - op zaterdag 13 oktober 2018 Leuke wandeling , redelijk veel verhard dus in alle seizoenen te doen. Voetveer is bonus. Vergeet ook niet even door Borculo te wandelen.
p.waterdrinker - op dinsdag 24 juli 2018 Mooie wandeling: genoten!
Yolanda Alers - op maandag 21 mei 2018 Vandaag deze mooie wandelroute gelopen. Wat een ontzettende mooie en afwisselende route is dit, eerst een stukje door Borculo wat al een feestje is.... zo leuk plaatsje. Daarna de natuur in een stukje bos,langs de Slinge,dan weer met een voetveer ik wist van het bestaan niet af,hoewel we toch wel vaker in dit gebied hebben gewandeld. Zo zie je maar weer "Mooi Achterhoek" blijft ons verassen met mooie wandelingen. Wij hebben ontzettend genoten van deze wandeling. Echt een aanrader!
Beoordeel deze route