06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Ontdek Borculo (Berkel).

Rondom de Berkel.<>

 

Afstand: 7,4 km.<>

Honden zijn niet toegestaan.<>

 

Informatie over de route.<>

Deze rondwandeling start in Borculo en leid je langs diverse mooie en interessante bezienswaardigheden in en rondom deze stad. Je wandelt over de vele bruggetjes, langs de watermolens, langs het Hambroekplas, langs de Berkel en over het “nieuwe” Landgoed Erve Giegink.

 

In de serie “Ontdek Borculo” verschijnen twee wandelingen, vanaf 5 mei is de wandeling “Rondom de Slinge” beschikbaar.

 

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling. 


Waarschuwing.

In het midden van de wandeling moet je de N315/Hekweg oversteken, hier is geen voorziening voor overstekende voetgangers. Ook wandel je over het Landgoed Erve Giegink, op dit landgoed lopen regelmatig loslopende runderen. Honden zijn hier niet toegestaan.


Reageren. 
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

 

Parkeren.
Op parkeerplaats aan de Pagendijk, waar ook deze wandeling start, is over het algemeen voldoende plek om je auto te parkeren.

 

Openbaar vervoer.

Borculo is goed bereikbaar met de bus. Buslijn 23, halteplaats: Cycloonpark. Vanaf deze halte loop je richting het centrum en na ong. 150 meter ligt aan je rechterzijde de Pagendijk.

 

Zin in een fiets- of wandelvakantie in de Achterhoek? 
Bekijk hier ons unieke vakantie-aanbod. 

  

Routebeschrijving / Routekaart / GPS-bestand voor navigatiesystemen zijn te downloaden op deze pagina. 

Reacties
Beoordeel deze route
Linda Redder - op zondag 30 juli 2017 Gisteren vanuit huis deze route gelopen. Zelfs als BorculoŽr nog op een paadje gelopen waar ik zelf nog nooit was geweest. Heerlijk rondje dichtbij huis om de benen te strekken. Op dit moment zijn door de wegwerkzaamheden bij de rondweg (thv. Hambroek/rotonde, punt 4 in de routebeschrijving) wel de wandelpaadjes iets verlegd, waardoor de routebeschrijving op dat punt niet helemaal meer klopt.
Beoordeel deze route