06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Hengelo GLD, Markeplas en het bosgebied t Klooster

Rondwandeling langs de Markeplas en door het bosgebied t Klooster.<>

Afstand: 9,3 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze mooie rondwandeling loopt bijna volledig over onverharde paden en zandwegen. Vanaf de parkeerplaats loop je over rustige zandwegen, diverse bospaden en verrassende paadjes over weilanden in de richting van de “Markeplas”. Je loopt hierbij ook over enkele stukken van het mooie “Markepad”. Hierna ga je naar het prachtige bosgebied ’t Klooster, waar je rondstruint over de vele bospaadjes. Op de terugweg loop je nog over verschillende verrassende “weidepaadjes” van de landgoederen “De Berken” en “ Moshommelte”.

Let op: Blijf de routebeschrijving nauwlettend volgen en neem een wandelkaartje mee. Diverse paadjes zijn niet goed zichtbaar en worden weinig bewandeld.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Parkeerplaats aan de Rijnweg in Hengelo (GLD) nabij de vijfsprong met de wegen Jachtweg en Venneweg.

Horeca.
Geen horeca aanwezig.

Honden.
Honden zijn niet toegestaan.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele onverharde bospaden is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
Petra Nijland - op woensdag 2 februari 2022 Wat een prachtige wandeling! Zoveel mooie kleine paadjes!
Aard - op zondag 30 januari 2022 Verassende route. Mooie paadjes door het bos. En zo leuk langs en tussen de weilanden Veel vogels gezien en gehoord. 1 maal liepen we door eigen schuld aan de verkeerde kant van het water en zijn we via een boomstam toch het beekje overgestoken. Bij de Markeplas stond een bord dat het alleen toegankelijk is voor mensen met een vispas. We waren verrast dat zoveel mensen al het nieuwe pad van Henk en Ans ontdekt hadden maar later bleken het wandelaars te zijn van het Markepad. Zeker een groepje mensen was ook dit nieuwe pad aan het lopen. Zij met een papieren beschrijving en wij met gps.
Rita en martha - op zondag 30 januari 2022 Vandaag deze route gelopen. Prachtig weer er bij en dat hadden dus meer mensen bedacht! Soms leek het of de rode bordjes van jullie waren. Maar we kwamen er achter dat dat niet het geval was. Een mooie route! Wat je zegt, goed de beschrijving in de gaten houden en dan komt het helemaal goed. Dank jullie wel.
Ina en Carel - op zondag 30 januari 2022 Vandaag deze route gewandeld. Erg mooi en heel duidelijk beschreven. Mooie wandeling door bos, langs beekjes, door weilanden en prachtige vergezichten. Wij kennen het gebied maar toch weer op paden geweest waar we nooit gewandeld hebben. Bedankt voor het uitzetten.
Beoordeel deze route