06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Ruurlo, Camping Tamaring Buitenplaats De Wiersse.

Startplaats: Camping Tamaring, Wildpad 3, 7261 MR Ruurlo. Dit is ook een “Rustpunt”, de pauzeplek tijdens al je wandelingen.

 

  • Afstand 8,4 km.
  • Honden mogen aangelijnd mee.

 

Informatie over de wandeling.

Buitenplaats de Wiersse is een historisch landgoed van 300 hectare waarvan 16 hectare tuinen omringd door 32 hectare landschapspark. Het landgoed wordt sinds 1678 bewoond en beheerd door de familie, wat voor een zeldzame continuïteit heeft gezorgd.

 

De Woodland Garden met beek en vijvers, heemplanten en varens, een slingerende beukenloofgang van 100 meter, bruggen, fonteinen en beelden biedt een verrassing om iedere hoek. 

 

Rondom het - grotendeels uit 1720 stammende - landhuis, laten de rozentuin, de moestuin en de verdiepte “lage tuin” met zijn borders en pergola een steeds wisselende combinatie van bloei en blad zien. Dankzij de gevarieerde vormgeving is het in alle jaargetijden de moeite waard om de Wiersse te bezoeken, want in elk seizoen is de tuin verrassend anders. Kijk op de website http://www.dewiersse.nl/ voor meer informatie. Bron: www.dewiersse.nl.

 

Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Reacties
Beoordeel deze route
Harry en Marian - op zondag 10 juli 2022 Vandaag genoten van deze wandeling. Een groot gedeelte kennen wij van demooisteroutes.nl maar los daarvan is het een prachtige route!
Anja Vos - op maandag 24 mei 2021 Wat een fantastische afwisselende route, de mooiste tot nog toe. Tijdens de wandeling vorige week zondag werden we overvallen door regen, hagel en onweer, maar dat mocht de pret niet drukken het bleef schitterend! Wat een rust en ruimte.
Frank Van Dam - op zondag 23 mei 2021 We hebben al zoveel wandeling gelopen van deze mooie site omdat we een huisje in de buurt van Ruurloo hebben. Vaak heb we een stuk rijden voor de route maar het blijkt dat ook de leuke wandelingen om de hoek liggen. Dit is er zo één. Afwisselend en mooi ook al werkte het koude en natte pinksterweer niet echt mee. We hebben iets omgelopen maar dat kwam omdat we afgeleid waren door 3 herten in de verte dus dat was dus geen straf. Wel een wandeling waar je goede dichte schoenen moet dragen omdat je flinke stukken door (nat) gras loopt
Anton en Margriet - op zondag 2 mei 2021 Van de korte routes vinden wij deze tot nu toe de mooiste. Wat een afwisseling en vooral de nu bloeiende struiken en bomen geven deze wandeling nog meer kleur. Alleen aan het begin en richting het eind zijn een paar bankjes, onderweg slechts één ter hoogte van De Wiersse (onder 4). Neem dus een kleed mee om onderweg te pauzeren en te genieten van de schoonheid èn de vogelgeluiden.
Sietske van der Veen - op vrijdag 23 april 2021 Hele mooie route, vandaag gelopen. De jas kon uit, terwijl het toch maar 12 gr was. Enorm afwisselend en de route stond zo goed beschreven dat fout lopen uitgesloten was
Leonie & Sander - op zondag 1 november 2020 We hebben al vele routes van deze website gelopen en de rustige routes met weinig of geen asfalt en verkeer zijn favoriet, ook ivm met onze 2 beagles die doorgaans hun neus volgen en niet altijd netjes aan de kant van de weg willen lopen. En dit was er weer zo eentje: prachtige rustige wandeling met mooie natuur en veel afwisseling. We hebben samen met onze honden enorm genoten. Wat een mooi landgoed: we gaan deze route zeker vaker lopen en we komen ook een keer terug om de tuinen te bezichtigen.
Christy en Pieter Vermeer - op donderdag 25 juni 2020 Hele mooie wandeling.
Beoordeel deze route