06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek: Gelselaar, wandelen in een afwisselende omgeving.

Rondom Gelselaar.<>

Afstand: 11,9 km.<>

Informatie over de route.<>
Deze mooie afwisselende rondwandeling vanuit Gelselaar leid je regelmatige over de diverse “Klompenpaden”. Je loop langs de “Ganzenweide Gelselaar”, de “Hessenhutte” en over het waterwingebied “Noordijkerveld”. Aan het einde van de wandeling loop je nog even door het mooie Idyllische dorpje Gelselaar. De wandeling gaat hoofdzakelijk over onverharde paden, zandwegen en enkele stukjes verharde weg.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Parkeerplaats nabij de begraafplaats aan de Pierinkdijk. Navigatieadres: Pierinkdijk 6, 7275 AJ Gelselaar.

Horeca.
In het dorp Gelselaar is horeca aanwezig.

Honden.
Honden zijn niet toegestaan.

Rolstoeltoegankelijkheid.
Vanwege de vele bospaden is deze wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Reacties
Beoordeel deze route
AT - op zondag 7 augustus 2022 Mooie gevarieerde route met van alles wat. Heerlijk rustig onderweg. Bij punt 8 kwamen we bij de 2e zin Eerste bospad rechtsaf en aan je rechterzijde ligt een bosven, een bordje "geen toegang, privé domein" tegen. We zijn toen maar rechtdoor gelopen en op klinkerweg rechtsaf en kwamen zo vanzelf weer op de route terug. Een aanrader. Veel onverhard in mooie omgeving.
Frank van Dam - op zaterdag 8 mei 2021 Mag ik meer dan 5 sterren geven? Weer zo'n afwisselende wandeling door bossen, langs landerijen en een stukje over een rustige weg. Vier hertjes ontmoet en een hoop vogels gehoord. Halverwege een gigantisch veld met bloeiend koolzaad. Wat een pracht die felgekleurde bloemen. Het is een wandeling waar grote stukken geen honden zijn toegestaan (al zijn die bordjes soms wat tegenstrijdig) dus daar moet je wel rekening mee houden.
Hoogland/Duitshof - op woensdag 24 februari 2021 Mooie route, wel erg drassig met veel mollenbulten.
Jacqueline - op zondag 18 oktober 2020 Mooie afwisselende route. Wat een rust en ruimte! Jammer van de laatste kilometers over de weg. Door het dorp is wel weer de moeite waard.
henriette salemink - op dinsdag 25 augustus 2020 Weer zo'n geweldige route vol afwisseling. Onze uitdraai is nog van sept. 2019. De route is iets anders dan nu zie ik op de plattegrond, dat verklaart misschien waarom het pad langs de bosven helemaal vol met lage brandnetels stond, hier was duidelijk lang niet meer gewandeld! Hier was het dus even slalommen tussen de brandnetels door. We gaan deze schitterende route beslist nog een keer in het voorjaar lopen, dan zullen er zonder de mais beslist nog meer mooie vergezichten zijn. We hebben weer enorm genoten! THANKS.
Martijn&Elise - op dinsdag 19 mei 2020 Wat een geweldige route. Alles kwam in tweeën. Twee hazen, twee reden, twee reigers, twee kikkers, twee eitjes in een meerkoet nest. En uiteraard twee blije wandelaars.
Rob en Elly - op maandag 11 mei 2020 Ook als bewoners van de Achterhoek is het iedere keer weer verrassend om een klein stukje verwijderdvan je eigen woonplaats verrast te worden door weer een prachtig gebied. Dat hebben we zeker gevonden in Gelselaar! De leuke klompenpaden, de vele weide vogels, de kikkers die luid van zich deden spreken, het bos. En vooral de weldadige stilte, waardoor je echt het gevoel kreeg één met de natuur te zijn! Voor ons is dit een route die we zeker nog eens gaan herhalen! Ik weet zeker dat er velen zijn die deze route zullen waarderen! Een absolute aanrader.
Chris Hogendoorn - op zaterdag 9 mei 2020 Prachtige route. Veel leuke kleine paden langs akkers, door het bos of langs watertjes. Route was (op zaterdag) erg rustig. Heel prettig in corona tijd. Dat betekent niet dat het stil was. Overal floten en zongen de vogels, we hoorden de koekkoek roepen en hier en daar kikkers kwaken. Genoten. Inderdaad een mooi dorp Gelselaar! We zijn fan van Mooi Achterhoek.
Marian - op vrijdag 8 mei 2020 Fantastische route, zo mooi en afwisselend
Beoordeel deze route