06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Doetinchem, wandelen rondom kasteel Slangenburg.

Wandelen over de mooiste bospaadjes van landgoed Slangenburg.<>

Afstand: 9,6 km.<>

Informatie over de route.<>

Deze boswandeling leid je over mooie bospaden, vaak omzoomd door hoge bomen en vele smalle bospaadjes. Je loopt langs kasteel “Slangenburg”, de “Slangenburgse kerk met labyrint” en in de omgeving van de “Sint Willibrordsabdij”. Landgoed Slangenburg is een bekend wandelgebied, maar tijdens deze wandeling ontdek je nog veel onbekende paadjes.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Bij kasteel Slangenburg is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren. Navigatieadres: Kasteellaan 6, 7004 JK Doetinchem.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca onderweg.
Bij het begin en het einde van de wandeling. Koetshuis Slangenburg.

Reacties
Beoordeel deze route
Mieke - op donderdag 4 november 2021 Wat een prachtige route! Ik heb genoten van de mooie omgeving en de mooie herfstkleuren. Vanaf de Varsseveldseweg het bos weer in en gelijk rechts een paadje in, ging alleen door over een beste dikke boomstam te klimmen. Ging prima met de route beschrijving. Omdat ik verder onbekend ben daar was het fijn om af en toe het GPS bestand te checken. Fijn dat dat er is.
Frank van Gils - op woensdag 4 augustus 2021 Vandaag deze prachtige route gelopen puur vanaf de gedownloade GPS. Bedankt! Bij de bocht van Varseveldseweg ter hoogte van de Abdijlaan is de aangegeven route links het bos in niet toegankelijk. Het logisch alternatief dat we volgden (Abdijlaan en dan weer links bij U76) wordt nu bewerkt om denk ik de Abdij en het Urnenveld beter toegankelijk te maken en een parkeerplaats aan te leggen aan de bomenkap ter plaatse te zien? De komende tijd kunnen wandelaars daar last van hebben. Maar laat je niet weerhouden om deze route te lopen.
Rie - op zaterdag 10 juli 2021 Prachtige route. Bij kasteel Slangenburg een kopje thee gedronken. Gelopen via GPX. Dat ging zonder problemen.
Carolien - op zondag 7 maart 2021 Wat een mooie route is dit. Beschrijving duidelijk hoewel we ook blij waren met het gps bestand. Dit konden we bij twijfel raadplegen.
henriette salemink - op vrijdag 26 februari 2021 Vandaag deze route gelopen. Ja schitterend!! Mooi gebied wat op we op ons duimpje kennen en toch zat er voor ons een nog onbekend paadje bij. We zijn normaal vroege vogels, maar waren nu pas rond het middaguur met de route begonnen. Op parkeerplaats waren we niet de enige die wilde gaan wandelen, maar onderweg kwamen we bijna niemand tegen en we hebben ook geen last gehad van loslopende honden! Het is jaren geleden dat we zoveel water in de greppels/slootjes gezien hebben. Je kunt je niet voorstellen dat afgelopen zomer het stofhappen was, waar we nu glibberend door de modder over de paden liepen. Het was een mooie afwisselende route in een pracht stukje natuur!
Maurice Hormes - op donderdag 25 februari 2021 Mooie route we hebben deze route op 25-2-2021 gelopen, doordat hij niet de standard routes (aangeven met paaltjes) volgt was het onderweg rustig. De combinatie route beschrijving en gps (gpx viewer) zorgt dat je bij twijfel toch de juiste weg kunt vinden.
MARIA - op zondag 3 januari 2021 maandag 28 december deze route gelopen Hoewel we landgoed de Slangenburg goed kennen, doorkruis je het zo weer op een andere manier, heel afwisselend en mooi !
Marlinda - op zaterdag 14 november 2020 Mooie wandeling! Ik heb het op een dag gelopen die vanwege het mooie herfstweer erg in trek was maar doordat deze route afwijkt van de standaardroutes was het gelukkig rustig onderweg.
Chantal - op zaterdag 7 november 2020 Wauw! Wat een fantastische wandeling. Vandaag gelopen. Superleuke bospaden.
Laurens Marian Sonderen - op vrijdag 16 oktober 2020 Mooie route gelopen op 17okt 2020 Alleen jammer dat er zoveel honden loslopen
Marcella - op vrijdag 16 oktober 2020 Ik heb deze route helaas niet geheel gelopen. Alleen de zuidelijke deel van Varsseveldseweg bij de abdij heb ik gelopen. Wel fijn dat ik halverwege kon stoppen en naar de auto kon lopen. De noordelijke deel kende ik al van eerdere wandeling. Deze zuidelijke deel was voor mij nieuw en echt heel mooi met smalle bospaadjes. Met deze herfstkleuren is het echt genieten in het bos met veel verschillende zwammen en paddestoelen. Bedankt voor het uitzetten van deze prachtige route
Dick - op zaterdag 5 september 2020 Mooie route, goed beschreven. Foto's: https://www.facebook.com/media/set?vanity=sanderman26&set=a.10220514702390086 Ik liep de route op 5 september "20. Een stukje van de route was afgesloten (vlak voor alinea 6, "eerste pad rechtsaf" kon deze keer niet), maar dankzij het plattegrondje kon ik de route iets verderop toch weer oppakken. Complimenten voor de routes op deze site: ik heb er al heel wat gelopen en ben steeds zeer tevreden over de duidelijke beschrijving en de mooie routes!
Dick - op zaterdag 5 september 2020 Mooie route, goed beschreven. Foto's: https://www.facebook.com/media/set?vanity=sanderman26&set=a.10220514702390086 Ik liep de route op 5 september "20. Een stukje van de route was afgesloten (vlak voor alinea 6, "eerste pad rechtsaf" kon deze keer niet), maar dankzij het plattegrondje kon ik de route iets verderop toch weer oppakken. Complimenten voor de routes op deze site: ik heb er al heel wat gelopen en ben steeds zeer tevreden over de duidelijke beschrijving en de mooie routes!
Christy en Pieter Vermeer - op vrijdag 19 juni 2020 Hele mooie wandeling. De rechte stukken hebben mij niet gestoord. Het was gewoon een lekkere wandeling. Waarom dan geen 5?? Die bewaar ik voor de wandelingen die af en toe de adem weghalen van verrassing. Des al niet te min was dit een erg mooie wandeling. En tegenwoordig heeft het kasteel ook een terras (Corona proof). Dat was iets dat we de laatste (Corona) maanden wel misten na een wandeling.
Jolanda - op vrijdag 27 maart 2020 Het blijft een mooie route voor wie niet vele km's wil of kan maken. Ik heb 'm nu al diverse malen gelopen, in verschillende jaargetijden. Alleen nog steeds jammer dat de takkenbossen nog steeds het pad versperren, zodat er wat geklauterd moet worden. Betreft het pad rechts van de Bouwhuisbrug richting Slangenburg. Dus let op!
Beoordeel deze route