06 22 80 15 70
info@mooi-achterhoek.nl

Mooi Achterhoek kort: Doetinchem, wandelen rondom kasteel Slangenburg.

Wandelen over de mooiste bospaadjes van landgoed Slangenburg.<>

Afstand: 9,6 km.<>

Informatie over de route.<>

Deze boswandeling leid je over mooie bospaden, vaak omzoomd door hoge bomen en vele smalle bospaadjes. Je loopt langs kasteel “Slangenburg”, de “Slangenburgse kerk met labyrint” en in de omgeving van de “Sint Willibrordsabdij”. Landgoed Slangenburg is een bekend wandelgebied, maar tijdens deze wandeling ontdek je nog veel onbekende paadjes.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemd en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Reageren.
Heb je deze wandeling gelopen? Laat ons weten wat je ervan vond, ook eventuele onvolledigheden of verbeteringen horen we graag. Dit kan via: e-mail: info@mooi-achterhoek.nl of website: www.mooi-achterhoek.nl of facebook: www.facebook.com/MooiAchterhoek. Alvast bedankt.

Parkeren.
Bij kasteel Slangenburg is over het algemeen voldoende gelegenheid om te parkeren. Navigatieadres: Kasteellaan 6, 7004 JK Doetinchem.

Honden.
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca onderweg.
Bij het begin en het einde van de wandeling. Koetshuis Slangenburg.

Reacties
Beoordeel deze route
Carolien - op zondag 7 maart 2021 Wat een mooie route is dit. Beschrijving duidelijk hoewel we ook blij waren met het gps bestand. Dit konden we bij twijfel raadplegen.
henriette salemink - op vrijdag 26 februari 2021 Vandaag deze route gelopen. Ja schitterend!! Mooi gebied wat op we op ons duimpje kennen en toch zat er voor ons een nog onbekend paadje bij. We zijn normaal vroege vogels, maar waren nu pas rond het middaguur met de route begonnen. Op parkeerplaats waren we niet de enige die wilde gaan wandelen, maar onderweg kwamen we bijna niemand tegen en we hebben ook geen last gehad van loslopende honden! Het is jaren geleden dat we zoveel water in de greppels/slootjes gezien hebben. Je kunt je niet voorstellen dat afgelopen zomer het stofhappen was, waar we nu glibberend door de modder over de paden liepen. Het was een mooie afwisselende route in een pracht stukje natuur!
Maurice Hormes - op donderdag 25 februari 2021 Mooie route we hebben deze route op 25-2-2021 gelopen, doordat hij niet de standard routes (aangeven met paaltjes) volgt was het onderweg rustig. De combinatie route beschrijving en gps (gpx viewer) zorgt dat je bij twijfel toch de juiste weg kunt vinden.
MARIA - op zondag 3 januari 2021 maandag 28 december deze route gelopen Hoewel we landgoed de Slangenburg goed kennen, doorkruis je het zo weer op een andere manier, heel afwisselend en mooi !
Marlinda - op zaterdag 14 november 2020 Mooie wandeling! Ik heb het op een dag gelopen die vanwege het mooie herfstweer erg in trek was maar doordat deze route afwijkt van de standaardroutes was het gelukkig rustig onderweg.
Chantal - op zaterdag 7 november 2020 Wauw! Wat een fantastische wandeling. Vandaag gelopen. Superleuke bospaden.
Laurens Marian Sonderen - op vrijdag 16 oktober 2020 Mooie route gelopen op 17okt 2020 Alleen jammer dat er zoveel honden loslopen
Marcella - op vrijdag 16 oktober 2020 Ik heb deze route helaas niet geheel gelopen. Alleen de zuidelijke deel van Varsseveldseweg bij de abdij heb ik gelopen. Wel fijn dat ik halverwege kon stoppen en naar de auto kon lopen. De noordelijke deel kende ik al van eerdere wandeling. Deze zuidelijke deel was voor mij nieuw en echt heel mooi met smalle bospaadjes. Met deze herfstkleuren is het echt genieten in het bos met veel verschillende zwammen en paddestoelen. Bedankt voor het uitzetten van deze prachtige route
Dick - op zaterdag 5 september 2020 Mooie route, goed beschreven. Foto's: https://www.facebook.com/media/set?vanity=sanderman26&set=a.10220514702390086 Ik liep de route op 5 september "20. Een stukje van de route was afgesloten (vlak voor alinea 6, "eerste pad rechtsaf" kon deze keer niet), maar dankzij het plattegrondje kon ik de route iets verderop toch weer oppakken. Complimenten voor de routes op deze site: ik heb er al heel wat gelopen en ben steeds zeer tevreden over de duidelijke beschrijving en de mooie routes!
Dick - op zaterdag 5 september 2020 Mooie route, goed beschreven. Foto's: https://www.facebook.com/media/set?vanity=sanderman26&set=a.10220514702390086 Ik liep de route op 5 september "20. Een stukje van de route was afgesloten (vlak voor alinea 6, "eerste pad rechtsaf" kon deze keer niet), maar dankzij het plattegrondje kon ik de route iets verderop toch weer oppakken. Complimenten voor de routes op deze site: ik heb er al heel wat gelopen en ben steeds zeer tevreden over de duidelijke beschrijving en de mooie routes!
Christy en Pieter Vermeer - op vrijdag 19 juni 2020 Hele mooie wandeling. De rechte stukken hebben mij niet gestoord. Het was gewoon een lekkere wandeling. Waarom dan geen 5?? Die bewaar ik voor de wandelingen die af en toe de adem weghalen van verrassing. Des al niet te min was dit een erg mooie wandeling. En tegenwoordig heeft het kasteel ook een terras (Corona proof). Dat was iets dat we de laatste (Corona) maanden wel misten na een wandeling.
Jolanda - op vrijdag 27 maart 2020 Het blijft een mooie route voor wie niet vele km's wil of kan maken. Ik heb 'm nu al diverse malen gelopen, in verschillende jaargetijden. Alleen nog steeds jammer dat de takkenbossen nog steeds het pad versperren, zodat er wat geklauterd moet worden. Betreft het pad rechts van de Bouwhuisbrug richting Slangenburg. Dus let op!
Henk Eenink - op woensdag 8 januari 2020 Naar aanleiding van de reactie van Bob de Groot is de route aangepast.
Bob de Groot - op zondag 5 januari 2020 Wandeling gevolgd volgens jullie GPS track. Fraaie wandeling met veel afwisseling van ruig bos, akkers, vennetjes, beken en prachtige doorzichten van het landgoed. Klein minpuntje vonden we dat we iets teveel rechte paden moesten bewandelen. Bij het kerkje gestart waardoor een kopje koffie onderweg bij het kasteel extra lekker smaakte. Dat we onderweg nog 2 reeen een weiland zagen oversteken was een kadootje. LET OP: De afslag naar links op de Stadsheidelaan (komende van de Varsseveldseweg) is afgesloten. Er liggen nu flinke boomstammen dwars en het lijkt de bedoeling dat ze dit pad definitief willen afsluiten. Er omheen lopen is ondoenlijk omdat het een oud rabattenbos betreft en via een greppel vol met takken konden we er nauwelijks doorkomen (wel gedaan). Mvgr Bob & Ursula uit Ruurlo
Henriette - op zaterdag 4 januari 2020 Slangenburg, alle jaargetijden een plek waar je heerlijk kunt wandelen! Veel afwisseling en veelal onverharde paden. Loop er altijd al veel (met de honden) en het fijne van Slangenburg is, dat er ook een groot hondenlosloopgebied is. Daar kun je tijdens deze wandeling makkelijk heenlopen, je hoeft er niet echt ver voor om te lopen (aan de overkant van de weg ligt het losloopgebied) en daarmee is deze route uit te breiden tot nog meer kilometers, dus ik denk met name voor baasjes met honden een leuke bijkomstigheid. Verder is het heerlijk om in het Koetshuis een lekkere kop koffie, cappuccino, thee te nuttigen met iets lekker erbij of een hapje te eten.
Beoordeel deze route